Japan

Japan välkomnar dig till en resa med dramatiska kontraster och en spännande kultur där urgamla traditioner möter innovation och ultramoderna metropoler. Här väntar gyllene tempel, vulkaniska berg, magnifika trädgårdar och bad i varma källor. En rundresa med övernattning på ett traditionellt ryokan med välgörande bad blir ett minne för livet. Landets fantastiska matkultur ramar in upplevelsen, med smakupplevelser i världsklass. När du vill resa runt i Japan med upplevelsen i fokus har vi gruppresor som kommer att skapa minnen för livet.

Genom att kombinera de allra största sevärdheterna med det genuina vardagslivet erbjuder vi resor till Japan som tillsammans med sin rimliga kostnad möter dina högsta förväntningar. Vårt mål är att hjälpa dig att uppleva ännu mer på våra resmål, och du är alltid i tryggt sällskap av våra kunniga guider. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti får du en rundresa där du tillhandahålls med all info, från vaccinationer och valuta till klimat. Vi erbjuder även skräddarsydda resor för att ge dig en resa till Japan där just dina önskemål och behov tillgodoses.

Välj din rundresa till Japan här nedan eller kontakta oss direkt.

Quiz: Vad kan du om Japan?

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Kina – Japan

Peking & Tokyo

10 dagar Peking Tokyo

Upplev Peking & Tokyo på egen hand, på datum som passar dig.  Upplev kontrasterna mellan två av Asiens största huvudstäder, Peking och Tokyo. Strosa runt bland Pekings hutonger, lär er mer om stadens kejserliga historia och utöva tai chi med lokalbefolkningen i en av parkerna. Fortsätt ...

Res när du vill
Japan

Skidresa Japan

12 dagar Tokyo Niseko

Upplev Japan på egen hand, på datum som passar dig.  Blicka ut över vulkanen Mt Yotei, ta ett djupt andetag och förbered dig för en av världens bästa skidorter för puderåkning, Niseko. Med ett snödjup på över tre meter och 15 meter snöfall varje säsong finns nysnö och bra nedfarter varje dag. ...

Res när du vill
Japan

Japans höjdpunkter

11 dagar Tokyo Takayama Kyoto

Upplev Japan på egen hand, på datum som passar dig.  Upplev Japans kontraster. Från moderna och supertrendiga Tokyo, via slumrande landsbygd och charmiga Takayama till berömda världsarvsstaden Kyoto. Japan är kontrasternas land. Här lever gamla traditioner och storslagna tempel sida vid sida ...

Res när du vill

Fakta om Japan

Huvudstad
Tokyo
Folkmängd
ca 127 miljoner
Språk
Japanska
Valuta
Yen (JPY)
Telefon
Landsnumret till Japan är +81
Elektricitet
Japan har 100 volts strömstyrka, 50 Hz i östra Japan (däribland Tokyo) och 60 Hz i västra Japan (däribland Osaka). I Japan använder man liksom i USA två platta stift, varför en adapter i regel krävs för svenska apparater.
Tid
+8 timmar (+7 timmar under sommaren)
Religion
Shintoism och buddhism
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Japan i 90 dagar utan visum. För andra nationaliteter kontakta Japans ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Japan, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Japan ger man sällan dricks och japaner förväntar sig inte heller att turister gör det, men på vissa restauranger och hotell tillkommer dock en serviceavgift på ca 10-15 procent.
Mer fakta om Japan

András resa till Nepal

Vi börjar i Katmandu Efter en mycket trevlig flygning med Qatar via Doha kommer jag fram till Katmandu, trafikkaosens stad. Det är bilar överallt och ännu ...
Läs artikel
András resa till Nepal