Resa till Taiwan

Taiwan, den lilla ön alldeles utanför Kinas östkust, har länge varit en favorit bland Asienvänner världen över. I Sverige är Taiwan dock ett ganska okänt resmål. Detta vill vi här på Lotus Travel ändra på här och nu!

Den lilla ön bjuder på stora upplevelser av vitt skilda slag. Här har traditionell kinesisk kultur fått leva kvar sida vid sida med det moderna. Taiwan har idag några av Asiens viktigaste tempel och religiösa festivaler. I huvudstaden Taipei finner vi Palatsmuseet, världens i särklass bästa plats att uppleva ovärderliga skatter från Kinas femtusenåriga historia.

Portugiserna gav ön namnet ”Ilha Formosa” – Den vackra ön. Än idag bjuder Taiwan på oförglömliga naturupplevelser. Alltifrån det bergiga inlandets storskogar och minoritetsbyar till den dramatiska östkusten där man kan åka på en av världens vackraste kustvägar.

När du är mätt på upplevelser och magen börjar kurra så kan Taiwan än en gång bjuda på oförglömliga upplevelser, ön anses nämligen ha världens bästa kinamat! Gastronomer från när och fjärran dras till alla oräkneliga nattmarknader och smårestauranger vars mat för en billig penning sänder dig direkt till sjunde himlen.

Allra bästa reseperiod till Taiwan är november – december, mars – april (börjar regna i slutet av april). Undvik tyfonsäsongen juni – september.

Våra Taiwanresor kombinerar stora sevärdheter med genuint vardagsliv och våra guider ser till att du vara med om reseäventyr utöver det vanliga.

Vad väntar du på? Häng med oss till Taiwan på din nästa Asienresa! Läs om våra resor till Taiwan nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Resa till Taiwan

Resa till Sydkorea – Resa till Taiwan

Sydkorea & Taiwan - Asiens okända hörn

14 dagar Seoul Busan Taipei Tainan

Följ med till två av Asiens kanske mest okända pärlor – Sydkorea och Taiwan. Sydkorea är landet som gått från att vara en fattig jordbruksnation efter andra världskriget, till att idag vara bland de rikare i Asien. Företagsjättar som Hyundai och Samsung har fått fart på landets export och den ...

Pris från 45 950 SEK
Taiwan

Taiwan - den vackra ön

13 dagar Taipei Taroko nationalpark Zhiben Gaoxiong Yuchi

Den lilla ön utanför Kinas östkust är sedan länge en favorit bland Kinakännare, men för de allra flesta är Taiwan tyvärr fortfarande en av Asiens sista vita fläckar. Detta ska vi ändra på nu. Är du intresserad av traditionell kinesisk kultur så är detta en resa för dig. I Taipei besöker vi ...

Inga avgångar hittades

Fakta om Resa till Taiwan

Huvudstad
Taipei
Folkmängd
Ca 24 miljoner
Språk
Mandarin och den lokala dialekten taiwanesiska. Det är vanligt att kunna lite engelska, speciellt i städerna.
Valuta
Taiwanesisk dollar (TWD)
Telefon
Landsnumret är +886.
Elektricitet
110 volts spänning. Adapter behövs.
Tid
+7 timmar (+6 timmar under sommaren)
Religion
Buddism, men även daoism (taoism), konfucianism och kristendom.
Pass och visum
Svenska medborgare kan vistas i Taiwan upp till 90 dagar utan visum.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Taiwan, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
På restauranger betalar man det som står på notan, och detsamma gäller när man tar en taxi. Som turist förväntas man dock ge dricks till guider, chaufförer, bagagehantering på hotell etc.
Mer fakta om Resa till Taiwan

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa