Umami på hemmaplan

Länge levde vi med fyra grundsmaker, sött, surt, salt och beskt, ända till vi i början av 2000-talet fick lära oss ett nytt ord – umami. Den femte grundsmaken umami hör hemma i de olika asiatiska köken. Namnet umami är japanska och betyder passande nog ”välsmakande”. Exakt hur umami smakar är omöjligt att förklara – det måste upplevas! När vi strosar bland marknader och smårestauranger får du uppleva sann umami – ett gastronomiskt äventyr du aldrig glömmer!

Genuina äventyr

På mer än behörigt avstånd från massturismen går vi på upptäcktsfärd i en vardag fylld av vederkvickande överraskningar. Att komma bakom turismens glimrande fasader och uppleva verkligheten är något många pratar om med något drömskt i blicken. Nu kan du sluta drömma – här har vi resmålet för dig.

Moderna metropoler

Både Sydkorea och Taiwan tillhör de asiatiska tigrarna, platser där den ekonomiska utvecklingen gått med blixtens hastighet. Här finns idag några av världens mest välfungerande och säkra städer. Seouls tunnelbanesystem har just röstats fram som världens mest effektiva, med Tokyos tunnelbana på andra plats. Taipei, å sin sida, har flera år i rad fått titeln ”Världens vänligaste stad”.

Tidlösa traditioner

Både Sydkorea och Taiwan befinner sig på precis rätt plats i utvecklingen för att vara intressanta resmål. Samtidigt som de många gånger känns mer moderna än Sverige så lever småskaligheten och traditionerna kvar. Taipeis Michelin-klassade gatumat är ett exempel, myllrande tempel ett annat. Passa på att åka hit nu innan småskaligheten försvinner!

Det är lätt att resa hit

Du slipper tänka på visum. Som svensk medborgare kan du resa till såväl Sydkorea som Taiwan utan visum. Detta är dessutom två av världen allra säkraste platser. Här är det tryggt, rent och lätt att resa.

I Sydkorea & Taiwan trivs såväl junior som senior Självklart är det hit du skall resa i år!