Montenegro

Montenegro

Montenegro, det minsta landet av de numera självständiga stater som utgjorde forna Jugoslavien, är ett alltmer populärt resmål. Det vackra, lilla bergiga landet på Balkanhalvön har de senaste åren utvecklats i en rasande fart och bjuder besökaren på såväl härliga naturupplevelser, medeltida ringmurar som god och prisvärd mat. Vinkulturen är kanske för gemene man relativt okänd, men här finns flertalet välrenommerade vinproducenter och många pittoreska vingårdar att besöka. Liksom sina grannar har Montenegro Medelhavsklimat vid kusten medan det råder inlandsklimat i bergsområdena. Allra bäst passar det därför att besöka landet mellan april och oktober.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar resa till Montenegro med oss. Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Montenegro

Bosnien-Hercegovina – Kroatien – Montenegro – Albanien

Smaka på Balkan

11 dagar Sarajevo Mostar Dubrovnik Shkodra Valbona Kruja Tirana

Följ med på en resa genom fyra länder på den vackra Balkanhalvön. Denna del av Europa är för många en ännu oupptäckt pärla. Här finns en intressant historia, storslagen natur och många olika kulturer. Resan börjar med dramatisk historia i Bosnien och Hercegovina. Vi fortsätter till Kroatien där ...

Inga avgångar hittades

Fakta om Montenegro

Huvudstad
Podgorica
Folkmängd
Ca 625 000
Språk
Montenegrinska
Valuta
Euro (EUR)
Elektricitet
Montenegro har 230 volts spänning och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Montenegro.
Religion
Kristendom (främst ortodoxt kristna)
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Montenegro i 90 dagar.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Montenegro, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök och cirka 10 % vid taxiresor.
Mer fakta om Montenegro

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa