Singapore

Singapore är staden som fått allt. En intressant kolonialhistoria och ett strategiskt läge har gjort staden till en multikulturell smältdegel. Utbudet av restauranger, uteliv och shopping är i absolut världsklass. Engelska är ett av de officiella språken och ett effektivt tunnelbanesystem gör att du kan ta dig från Little India till Chinatown på under 10 minuter. Här ligger också några av Sydostasiens bästa museer. Detta i kombination med en av världens bästa flygplatser gör Singapore till den perfekta platsen att inleda eller avsluta en drömresa till Sydostasien på. Gatumaten är världsberömd. Ett besök på något av stadens alla hawker centres (restaurangtorg) gör din vistelse till en Lotusupplevelse av rang!

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Thailand – Singapore – Indonesien

Lyxkryssning till Thailand, Singapore och Indonesien

14 dagar

Lyxkryssning med allt inkluderat! Vi börjar vår kontrastrika kryssning i den pulserande storstaden Bangkok och fortsätter vidare mot Singapore, Sydostasiens minsta land, innan kryssningen avslutas i Indonesien. Kryssningen går genom ett vykortsvackert landskap med vita stränder och paradisöar ...

Inga avgångar hittades

Fakta om Singapore

Huvudstad
Singapore
Folkmängd
Ca 5,5 miljoner
Språk
Engelska, mandarin, malaysiska, tamil
Valuta
Singaporiansk dollar (SGD)
Elektricitet
Singapore har 230 volts spänning. Uttagen är av typen G (brittisk trestickskontakt) och adapter krävs.
Tid
+7 timmar (+6 timmar under sommaren)
Religion
Singapore är ett mångkulturellt land. De största religionerna är buddism, taoism och kristendom.
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Singapore i 90 dagar utan visum. OBS! Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter inresedatum. För övriga nationaliteter, kontakta Singapores ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Singapore, men det rekommenderas vaccinering mot hepatit A och B för längre vistelser. Kontakta alltid en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning.
Dricks
Det är inte vanligt att ge dricks i Singapore. En serviceavgift på 10% är inkluderad i restaurangnotan. Det är dock brukligt att ge guider och bagagehanterare dricks.
Mer fakta om Singapore

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa