Inför resan till Singapore

Huvudstad

Singapore

Folkmängd

Ca 5,5 miljoner

Språk

Engelska, mandarin, malaysiska, tamil

Valuta

Singaporiansk dollar (SGD)

Tid

+7 timmar (+6 timmar under sommaren)

Religion

Singapore är ett mångkulturellt land. De största religionerna är buddism, taoism och kristendom.
Resor till Resa till Singapore

Pass och visum

För att resa in i landet (som svensk medborgare) krävs giltigt pass. Visum behövs inte för kortare vistelser än 90 dagar. OBS! Passet måste vara giltigt i 6 månader efter inresedatum. För icke-svenska medborgare är det viktigt att kontrollera innan resan vilka regler som gäller.

Tänk på att inreseregler kan ändras med kort varsel, så du bör alltid ta reda på den senaste informationen på www.swedenabroad.com innan du reser.

Vaccination

Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Singapore. Kontakta gärna en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning inför din resa till Singapore.

Telefon och internet

Landsnumret är +65.

Tänk på att det kan vara kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Kontakta din mobiloperatör för prisuppgifter och mer information. Det kan vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna, då det annars kan bli dyra tilläggskostnader. Tillgång till Internet finns vanligtvis på hotell, restauranger och kaféer.

Elektricitet

Singapore har 230 volts spänning och adapter behövs då uttagen är av engelsk trestickstyp.

Väder och klimat

Singapore har ett tropiskt klimat. Det är varmt och fuktigt oavsett när du kommer hit. Kraftiga regnskurar är vanliga hela året.

Valuta

I Singapore heter valutan singaporiansk dollar (SGD).
Det går bra att betala med kort på hotell, restauranger och i de flesta butiker och det är gott om bankomater. Det är bra att ha lite kontanter på till exempel marknader och restaurangtorg.

Dricks

Det är inte vanligt att ge dricks i Singapore. En serviceavgift på 10 % är inkluderad i restaurangnotan. Det är dock brukligt att ge guider och bagagehanterare dricks.

Bästa reseperiod

Singapore har ett tropiskt klimat, så hit kan du med fördel resa hela året.