Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina består av två självstyrande regioner. Landet led svårt under Balkan-kriget som startade 1992 och landets uppdelning kom till vid fredsavtalet 1995. Men Bosnien-Hercegovina är så mycket mer än resultatet av ett våldsamt krig. Katolska, ortodoxa, muslimska och judiska helgedomar står sida vid sida och inger förhoppning om ett framtida samförstånd. Gröna berg, slingrande floder och en fascinerande historia gör landet till en riktig pärla på Balkanhalvön. Reser du på vår gruppresa Smaka på Balkan får du jämföra skillnader och likheter med Bosnien-Hercegovinas grannländer Kroatien, Montenegro och Albanien. Du kan resa till Bosnien-Hercegovina året om men högsäsongen infaller under vår och höst (maj – juni, sep).

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar en rundresa till Bosnien – Hercegovina med oss.

Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina – Kroatien – Montenegro – Albanien

Smaka på Balkan

11 dagar Sarajevo Mostar Dubrovnik Shkodra Valbona Kruja Tirana

Följ med på en resa genom fyra länder på den vackra Balkanhalvön. Denna del av Europa är för många en ännu oupptäckt pärla. Här finns en intressant historia, storslagen natur och många olika kulturer. Resan börjar med dramatisk historia i Bosnien och Hercegovina. Vi fortsätter till Kroatien där ...

Inga avgångar hittades

Fakta om Bosnien-Hercegovina

Huvudstad
Sarajevo
Folkmängd
Ca 3,3 miljoner
Språk
Bosniska, serbiska och kroatiska
Valuta
Konvertibilna marka (BAM)
Elektricitet
Bosnien-Hercegovina har 230 volts spänning och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina.
Religion
Islam och kristendom
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte. Passet måste vara giltigt minst 90 dagar efter hemresan. För övriga nationaliteter, kontakta Bosnien-Hercegovinas ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Bosnien-Hercegovina, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Bosnien-Hercegovina

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa