Möt vår VD Elby

Familjeanda, engagemang och entreprenörskap är tre ord som genomsyrar Lotus Travel. Mycket tack vare företagets grundare Elby Kwok Drewsen som sedan starten 1991 fortfarande är VD och ytterst aktiv i det dagliga arbetet. Elby är en mycket uppskattad företagsledare som utsågs till Årets Affärskvinna 2006 och Årets Branschkvinna 2007.

Elby Kwok Drewsen växte upp i Hongkong tillsammans med sina föräldrar och fyra yngre bröder. Familjen var fattig och Elby bestämde sig redan som fjortonåring för att sluta skolan och bidra till familjeförsörjningen. Hon började sy handskar i en fabrik, och varvade så småningom fabriksarbetet först med kvällskurser och senare med universitetsstudier. Efter att ha fått anställning på ett företag som gjorde affärer med ett svenskt bolag förde kärleken 1987 Elby till Sverige.
Här startade hon 1991 det som skulle bli Lotus Travel. När kärleken efter en tid tog slut stod Elby som ensam vårdnadshavare till två barn och med ett nystartat reseföretag att ta hand om. En kombination som skulle få de flesta att backa – men inte Elby. Med mycket hårt arbete och ett gott ledarskap lyckades Elby Kwok Drewsen utveckla Lotus Travel till vad det är idag. Sedan starten har det framgångsrika konceptet varit detsamma. Att sammanföra Asien och Skandinavien genom reseupplevelser av högsta kvalitet.