Laos

Laos är ett relativt outforskat turistland som bjuder på en fascinerande blandning av gammalt och modernt. Att sakta glida fram med båt längs den viktiga Mekongfloden och göra strandhugg hos minoritetsfolk är en upplevelse för livet. Världsarvsstaden Luang Prabang är en riktig favorit med sin fridfulla atmosfär och mysiga kvarter med kaféer och småbutiker som flyttat in i de gamla franska husen. Önskas svalka kan du passa på att njuta av ett dopp i det turkosfärgade vattenfallet Khouang Sy.

Välj ut din rundresa i Laos här nedan eller kontakta oss direkt. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti är du alltid trygg när du reser med oss.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Thailand – Laos – Kambodja – Vietnam

Fyra länder längs Mekong

15 dagar Chiang Rai Pak Beng Luang Prabang Siem Reap Phnom Penh Ho Chi Minh City

På vår resa längs Mekongfloden får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner! Från norra ...

Pris från 42 950 SEK
Laos – Thailand

Laos & Thailand - LIGHT

16 dagar Luang Prabang Pakbeng Chiang Rai Chiang Mai Koh Samet

Upplev det bästa av Laos och Thailand tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter. Upplev den natursköna norra delen av Laos och Thailand. Laos är ...

Inga avgångar hittades
Laos – Kambodja

Stora Laos och Kambodja

12 dagar Luang Prabang Siem Reap Phnom Penh

Upplev två av Indokinas mest intressanta länder, Laos och Kambodja, tillsammans med vår svensktalande guide. Vi får bada i turkosa vattenfall och åka båt på Mekongfloden i Laos. I Kambodja vandrar vi i den mäktiga ruinstaden Angkor, besöker glömda tempelområden och upplever den kambodjanska ...

Pris från 32 950 SEK

Fakta om Laos

Huvudstad
Vientiane
Folkmängd
ca 6,8 miljoner
Språk
Lao
Valuta
Kip (LAK)
Telefon
Laos landsnummer är +856
Elektricitet
220 volts strömstyrka. I många fall är eluttagen som de svenska men undantag kan förekomma, så ta gärna med en adapter.
Tid
+6 timmar (+5 timmar under sommaren)
Religion
Buddhism
Pass och visum
För svenska medborgare krävs visum för inresa till Laos. Visumet ordnas på plats vid ankomsten, 32 USD i kontanter per person samt två nytagna passfoton i färg krävs. För andra nationaliteter hör med Laos ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Laos, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Dricks är en stor del av lönen i Sydostasien, många inom turistbranschen förväntar sig därför dricks. På de flesta av våra resor till Laos ingår det i resans pris.
Mer fakta om Laos