Laos

Laos

Laos är ett relativt outforskat turistland som bjuder på en fascinerande blandning av gammalt och modernt. Att sakta glida fram med båt längs den viktiga Mekongfloden och göra strandhugg hos minoritetsfolk är en upplevelse för livet. Världsarvsstaden Luang Prabang är en riktig favorit med sin fridfulla atmosfär och mysiga kvarter med kaféer och småbutiker som flyttat in i de gamla franska husen. Önskas svalka kan du passa på att njuta av ett dopp i det turkosfärgade vattenfallet Khouang Sy.

Laos passar det bäst att resa till under vår vinterperiod, det vill säga mellan november och mars, då är vädret som behagligast.

Välj ut din rundresa i Laos här nedan eller kontakta oss direkt. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti är du alltid trygg när du reser med oss.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Laos.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Laos

Huvudstad
Vientiane
Folkmängd
ca 7 miljoner
Språk
Lao
Valuta
Kip (LAK)
Telefon
Laos landsnummer är +856
Elektricitet
220 volts spänning. I många fall är eluttagen som de svenska men undantag kan förekomma, så ta gärna med en adapter.
Tid
+6 timmar (+5 timmar under sommaren)
Religion
Buddism
Pass och visum
För svenska medborgare krävs visum för inresa till Laos. Visumet ordnas på plats vid ankomsten, 32 USD i kontanter per person samt två nytagna passfoton i färg krävs. För andra nationaliteter hör med Laos ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Laos, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Dricks är en stor del av lönen i Sydostasien, många inom turistbranschen förväntar sig därför dricks. På de flesta av våra resor till Laos ingår det i resans pris.
Mer fakta om Laos

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa