Nepal

Utforska Nepal, bergens förlovade land. Här väntar den vackra huvudstaden Katmandu, spännande safariturer och inte minst överväldigande naturupplevelser. Omgivna av världens högsta bergstoppar samlar vi underbara resminnen varje dag.

Välj ut din rundresa till Nepal här nedan eller kontakta oss direkt. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti är du alltid trygg när du reser med oss.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Nepal – Bhutan

Nepal & Bhutan - bergens land

15 dagar Katmandu Nagarkot Dhulikhel Namobuddha Balthali Bhaktapur Thimphu Punakha Paro

Följ med på en resa till två av världens mest spännande och outforskade länder, Nepal och Bhutan. Nepal är hem för åtta av världens tio högsta bergstoppar och anses vara den vackraste vandringsnationen i världen med bergen ständigt nära. Men det är också krävande vandringar på höga höjder, i ...

Pris från 39 950 SEK
Kina – Tibet – Nepal

Tibet & Nepal – världens tak

14 dagar Xian Lhasa Shigatse Old Tingri Gyirong Nuwakot Katmandu

Upplev Tibet och Nepal på egen hand, på datum som passar dig.  Denna resa startar vid Sidenvägens startpunkt Xian där ni utforskar den första kejsarens Terrakotta-armé. Ni tar er med tåget längs världens högst belägna järnväg till Tibet. I Lhasa väntar heliga tempel, livliga Barkhor och Dalai ...

Res när du vill
Nepal

Rundresa Nepal

14 dagar Kathmandu Sermanthang Chitwan Pokhara

Upplev Nepal på egen hand, på datum som passar dig.  Upptäck det färgstarka och kontrastrika landet Nepal, möt lokalbefolkningen och insup lugnet på landsbygden. Ni lagar mat hos en nepalesisk familj och upplever buddhistiska ceremonier och traditioner. Från Katmandu tar ni er genom landet, ...

Res när du vill

Fakta om Nepal

Huvudstad
Katmandu
Folkmängd
ca 30 miljoner
Språk
Nepali
Valuta
Nepalesisk rupie (NPR)
Telefon
Landsnumret till Nepal är +997
Elektricitet
Strömstyrkan i Nepal är 220 volt men eluttagen är inte standardiserade och därför kan det förekomma olika sorters eluttag. En adapter är ett måste att ta med.
Tid
+4,45 timmar (+3,45 timmar under sommaren)
Religion
Hinduism
Pass och visum
Visum krävs till Nepal för svenska medborgare och det utfärdas på plats vid ankomst till Katmandu. För visumet krävs ett nytaget passfoto i färg, taget hos en fotograf eller i en fotoautomat.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Nepal, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Dricks är inte så vanligt i Nepal men börjar bli mer förekommande. Det är inte ovanligt med dricks på finare restauranger och bärare på vandringar förväntar sig dricks.
Mer fakta om Nepal

András resa till Nepal

Vi börjar i Katmandu Efter en mycket trevlig flygning med Qatar via Doha kommer jag fram till Katmandu, trafikkaosens stad. Det är bilar överallt och ännu ...
Läs artikel
András resa till Nepal