Känner du igen dig? Nu börjar det äntligen bli möjligt att resa igen och det är hög tid att förverkliga alla de där resedrömmarna man haft hemma i tevesoffan.

Även den mest resvana globetrottern behöver ibland få lite inspiration för att komma igång och ta det viktiga steget från dröm till drömresa, och det är precis den inspirationen jag hoppas ni skall få nu när jag skriver om ett axplock av noga utvalda destinationer som alla har det gemensamt att de kan erbjuda det där lilla extra när det kommer till stränder och bad i tropisk paradismiljö.

Bland alla våra Lotusdestinationer finns det många pärlor. Här har jag försökt välja ut några få där det är så vackert att det ofta är svårt att skilja dröm från verklighet. Sist men inte minst är det också destinationer som inte alls behöver kosta skjortan.

Då finns det ingen bättre plats att börja än på vår allra nyaste destination, Lotuspärlan Seychellerna!

Seychellerna

Norr om Madagaskar utanför Afrikas östkust ligger de drygt 100 paradisöar som utgör landet Seychellerna. Här finns några av världens allra vackraste och mest legendomsusade stränder där kombinationen av kritvit korallsand, vackra granitklippor och jättesköldpaddor ger en alldeles unik upplevelse som överträffar dina vildaste resedrömmar! Som om inte detta vore skäl nog för att göra Seychellerna till din nya drömdestination så finns här hela två naturvärldsarv med massor av unika växt- och djurarter, fina vandringsleder, fiske och dykning i världsklass och sist men inte minst en spännande kulturell mix med influenser ifrån Afrika, Europa och Asien – Det bästa av många världar!

Turismen här är välutvecklad med goda kommunikationer och ett stort utbud av hotell med all tänkbar service. Det stora utbudet till trots är besöksnäringen noggrant reglerad, vilket ger besökaren en exklusiv och prisvärd upplevelse med minnen för livet. Är det en oförglömlig bröllopsresa du drömmer om så är Seychellerna ditt självklara val. Här finns ett välsmort maskineri redo att förverkliga dina önskningar, in i minsta detalj.

Här hittar du vårt skräddarsydda inspirationsförslag Seychellerna – Afrikas paradisöar.

Lackadiverna

Drygt 20 mil utanför Keralas kust ligger Indiens okända tropiska paradis Lackadiverna. Det kristallklara vattnet kring de 36 tropiska korallöarna bjuder på oförglömliga dyk- och snorkelupplevelser. Men det är inte bara under vattnet som Lackadiverna överraskar, även på land bjuder denna orörda pärla på oförglömliga upplevelser. Det här är paradiset för dig som vill få känna dig som en äkta Robinsson Kruse.

Nu kanske du undrar hur detta tropiska paradis kunnat förbli okänt så länge? Svaret är enkelt, det var nämligen näst intill omöjligt för utlänningar att besöka Lackadiverna. Idag är det betydligt enklare att ta sig hit, men fortfarande så behöver utlänningar ett specialtillstånd- men bara lugn, detta är något som vi på Lotus Travel enkelt kan hjälpa dig med! Man flyger hit från Kochi i den sydindiska provinsen Kerala, så det passar alldeles ypperligt att kombinera strandliv på Lackadiverna med några dagar ombord på husbåt någonstans i Keralas sagolikt vackra backwaters.

Här hittar du två skräddarsydda inspirationsförslag för Lackadiverna och Södra Indien.

Passikudah – pärlan på Sri Lankas östkust

Sri Lanka är ett bekant resmål för många svenskar. De allra flesta väljer dock att koppla av vid en strand på västkusten. Fina stränder är det gott om på Sri lanka och det är på intet sätt fel att välja västkusten. De allra finaste stränderna döljer sig dock på den betydligt mindre exploaterade östkusten. Passikudah är en badort ungefär mitt på östkusten där det aldrig är långt till fina stränder. Det finns fina hotell men det är ändå inte så mycket folk att man inte får vara ifred. Lankesiskt vardagsliv är ej heller särskilt långt borta. Att cykla mellan byar är ett populärt sätt att uppleva landsbygden här. Vill du se ännu mer av ön går det alldeles utmärkt att kombinera en vistelse i Passikudah med såväl Lejonklippan som en safari i Minneriya nationalpark. Det enda man behöver tänka på om man vill resa hit är den förhållandevis korta säsongen. Hit åker man normalt mellan april – september.

Läs mer på vårt skräddarsydda inspirationsförslag Sri Lanka från väst till öst.

Maldiverna

Många passar på att kombinera Sri Lankaresan med några dagar på närliggande Maldiverna. Sydväst om Sri Lanka ligger nämligen de 26 atoller med drygt 1000 små korallöar som utgör den lilla önationen. Öarna är så små att man ofta bor i bungalower på pålar ute i vattnet. Här bor du bokstavligt talat mitt i ett enda stort tropiskt akvarium där det kryllar av marint liv.

Liksom Seychellerna är Maldiverna perfekt för dig som planerar en unik bröllopsresa eller ett jubileum. Små utspridda öar i sagolikt vackra omgivningar passar perfekt för dem som vill vara ifred och ha hela världen för sig själva.

Här hittar du vårt skräddarsydda inspirationsförslag Drömresa till Maldiverna & Sri Lanka.

Digital resekväll – Paradisstränder som måste upplevas

Om du missade vår digitala resekväll som handlade om paradisstränderna går det utmärkt att se den i efterhand. Du hittar den här.

Nu är det dags att få sand mellan tårna!  Trevlig resa önskar Magnus Carlsson