Kroatien

Kroatien har varit ett favoritresmål för många under de senaste åren. Efter kriget, som resulterade i självständighet 1991 har populariteten ökat år från år. Det är inte att undra på – förutom ett varierat landskap, intressanta sevärdheter och ett rikt kulturarv finns här en vacker skärgård med över tusen öar. Du kan besöka charmiga vingårdar, vandra i den vackra naturen, njuta av ett välsmakande och varierat kök och naturligtvis ägna dig och sol och bad. Kroatien har omkring 2600 soltimmar varje år så säsongen är lång. Allra bäst passar Kroatien att besöka från april – oktober.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar en resa till Kroatien med oss. Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Bosnien-Hercegovina – Kroatien – Montenegro – Albanien

Smaka på Balkan

11 dagar Sarajevo Mostar Dubrovnik Shkodra Valbona Kruja Tirana

Följ med på en resa genom fyra länder på den vackra Balkanhalvön. Denna del av Europa är för många en ännu oupptäckt pärla. Här finns en intressant historia, storslagen natur och många olika kulturer. Resan börjar med dramatisk historia i Bosnien och Hercegovina. Vi fortsätter till Kroatien där ...

Pris från 22 950 SEK

Fakta om Kroatien

Huvudstad
Zagreb
Folkmängd
Ca 4 miljoner
Språk
Kroatiska
Valuta
Kuna (HRK)
Elektricitet
Kroatien har 230 volts spänning och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Kroatien.
Religion
Kristendom (främst katolicism)
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Kroatien i 90 dagar. För längre vistelser krävs registrering. För övriga nationaliteter, kontakta Kroatiens ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Kroatien, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 5-10 % i dricks vid restaurangbesök, sedan kan man gärna avrunda uppåt vid t.ex. taxiresor.
Mer fakta om Kroatien

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa