Bhutan

Bhutan

Det mytiska Konungariket Bhutan, Åskdrakens land välkomnar dig med magnifika vyer, oförstörda traditioner och rik kultur. Ett litet land, inklämt mellan Indien och Kina i Himalaya, med knappt 700 000 invånare. Majoriteten lever i små byar på landsbygden och försörjer sig på jordbruk och jakuppfödning. Fram till mitten på 70-talet fick inga turister besöka landet, och än idag är Bhutan ett av de mest slutna samhällena i världen. Här väntar en reseupplevelse utöver det vanliga!

Bästa reseperiod till Bhutan är mellan mars och maj samt september till november. Undvik att åka mellan juni och augusti, då det regnar som mest.

Välj ut din rundresa till Bhutan här nedan eller kontakta oss direkt. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti är du alltid trygg när du reser med oss.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Bhutan

Bhutan - vandring längs Åskdrakens led

13 dagar Kathmandu Paro Jele Dzong Phajoding Thimphu

Upplev Bhutan på egen hand, på datum som passar dig.  Utforska det mystiska landet Bhutan, kungadömet i Himalaya och Åskdrakens land. Ni tar er till klostret Taktsang, Tigernästet som klänger sig fast på den sluttande klippväggen och vandrar längs Åskdrakens led. Omgivna av snöbeklädda toppar ...

Res när du vill

Fakta om Bhutan

Huvudstad
Thimphu
Folkmängd
Ca 700 000
Språk
Dzongkha
Valuta
Ngultrum (BTN)
Telefon
Bhutans landsnummer är +975
Elektricitet
230-240 volts spänning. Eftersom eluttagen inte är standardiserade i Bhutan kan det förekomma olika sorters uttag varför en universaladapter är att föredra.
Tid
+5 timmar (+4 timmar under sommaren)
Religion
Buddhism
Pass och visum
För svenska medborgare krävs inresetillstånd för inresa till Bhutan, vilket fås på plats
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Bhutan, förutom grundskyddet (polio, difteri, stelkramp)
Dricks
I Bhutan är dricks officiellt inte tillåtet
Mer fakta om Bhutan

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa