Filippinerna

Resor till Filippinerna

Filippinerna

Natursköna Filippinerna

14 dagar Manila Anda Loboc Puerto Princesa El Nido

Upplev Filippinerna på egen hand, på datum som passar dig.  På den här resan får ni uppleva kontrasten mellan den myllrande huvudstaden Manila och den lugna stämningen ute på öarna. Ni kommer att få besöka de två öarna Bohol och Palawan som bland annat kan stoltsera med mäktiga risterasser, de ...

Res när du vill

Fakta om Filippinerna

Huvudstad
Manila
Folkmängd
Ca 94 miljoner
Språk
Filippinska och engelska
Valuta
Filippinsk peso (PHP)
Telefon
Landsnumret är +63.
Elektricitet
Filippinerna har 220 volts strömstyrka. Kontakterna har två platta stift, så en adapter kan behövas.
Tid
+7 timmar (6 timmar under sommaren)
Religion
Kristendom
Pass och visum
För svenska medborgare behövs inget visum för inresa till Filippinerna, om man stannar mindre än 30 dagar i landet. Hemresebiljett måste kunna uppvisas. För ickesvenska medborgare är det viktigt att kontrollera innan resan vilka regler som gäller.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Filippinerna, men se gärna över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Filippinerna är det relativt vanligt med dricks, men inget måste. Liksom i andra länder är det såklart uppskattat om man lägger lite extra om man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Filippinerna

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka