Filippinerna

Filippinerna

Med över 7000 öar och ett oändligt antal härliga stränder med kritvit sand väntar Filippinerna på att upptäckas. Landet har länge legat i skuggan av de mer kända asiatiska paradisdestinationerna som Thailand och Vietnam, men här finns mycket att uppleva! Böljande landskap med berg och vulkaner, grönskande terrassodlingar, en fantastisk undervattensvärld och ett välsmakande kök väntar på dig! Kombinera några dagar i den pulserande huvudstaden Manila med att ö-luffa mellan stora och små öar. Turkosblå laguner med levande korallrev gör Filippinerna till en favorit hos dykentusiaster men oavsett om du är en äventyrare som jagar upplevelser både över och under vattenytan, eller om du föredrar lugn och ro på en härlig sandstrand så har Filippinerna något för dig. November till april räknas som den bästa tiden att besöka Filippinerna, då är nederbörden som minst och temperaturen inte alltför hög.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Filippinerna

Filippinerna

Natursköna Filippinerna

12 dagar Mactan Moalboal Bantayan Island Mactan

Upplev Filippinerna på egen hand, på datum som passar dig.  Upplev några av Filippinernas vackraste öar! Resan startar på den stora ön Cebu där ni spenderar några dagar i västra delen längs kusten vid Moalboal. Här väntar både avkoppling och äventyr när ni beger er till vattenfallen Kawasan. ...

Res när du vill

Fakta om Filippinerna

Huvudstad
Manila
Folkmängd
Ca 94 miljoner
Språk
Filippinska och engelska
Valuta
Filippinsk peso (PHP)
Telefon
Landsnumret är +63.
Elektricitet
Filippinerna har 220 volts spänning. Kontakterna har två platta stift, så en adapter kan behövas.
Tid
+7 timmar (+6 timmar under sommaren)
Religion
Kristendom
Pass och visum
För svenska medborgare behövs inget visum för inresa till Filippinerna, om man stannar mindre än 30 dagar i landet. Hemresebiljett måste kunna uppvisas. För ickesvenska medborgare är det viktigt att kontrollera innan resan vilka regler som gäller.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Filippinerna, men se gärna över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Filippinerna är det relativt vanligt med dricks, men inget måste. Liksom i andra länder är det såklart uppskattat om man lägger lite extra om man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Filippinerna

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa