Inför resan till Filippinerna

Huvudstad

Manila

Folkmängd

Ca 94 miljoner

Språk

Filippinska och engelska

Valuta

Filippinsk peso (PHP)

Tid

+7 timmar (+6 timmar under sommaren)

Religion

Kristendom
Resor till Filippinerna

Pass och visum

För svenska medborgare behövs inget visum för inresa till Filippinerna, om man stannar mindre än 30 dagar i landet. Hemresebiljett måste kunna uppvisas. För ickesvenska medborgare är det viktigt att kontrollera innan resan vilka regler som gäller. Kontrollera att ditt pass är giltigt minst 6 månader före hemresa.

Tänk på att inreseregler kan ändras med kort varsel, så du bör alltid ta reda på den senaste informationen på www.swedenabroad.com innan du reser.

Vaccination

Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Filippinerna, men se gärna över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras. Kontakta alltid en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning inför din resa till Filippinerna.

Telefon och internet

Landsnumret är +63.

Tänk på att det kan vara kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Kontakta din mobiloperatör för prisuppgifter och mer information. Det kan vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna, då det annars kan bli dyra tilläggskostnader.

Tillgång till Internet finns vanligtvis på hotellen samt på Internetkaféer.

Elektricitet

Filippinerna har 220 volts spänning. Kontakterna har två platta stift, så en adapter kan behövas.

Bästa reseperiod

November – april, men allra bäst är vädret mellan december – februari.

Väder och klimat

På Filippinerna råder tropiskt klimat med hög luftfuktighet året om. De varmaste månaderna är mars-maj som sedan följs av regnperiod som pågår till oktober. Under denna period är tyfoner vanligt förekommande. Medeltemperaturen brukar ligga mellan 25-33 grader.

Valuta

Valutan i Filippinerna är filippinsk peso (PHP).

Kortbetalningar rekommenderas inte att göra i Filippinerna, då är det bättre att ta ut pengar i bankomat. Uttagsautomater finns det oftast gott om i de större städerna, men i mindre orter är det mer begränsat. Tänk på att vissa banker har en s.k. Regionspärr för betalningar utomlands och att vissa avgifter tillkommer vid betalning och uttag gjorda utomlands. Hör med din bank innan avresan. Vill man växla pengar på plats rekommenderar vi att man gör det på antingen en bank eller på hotellet, annars är risken stor att man som turist blir lurad.

Dricks

I Filippinerna är det relativt vanligt med dricks, men inget måste. Liksom i andra länder är det såklart uppskattat om man lägger lite extra om man är nöjd med servicen.