Mongoliet

Mongoliet med sina milsvida öknar, mäktiga stäpper och karga berg bjuder på en kontrastrik och annorlunda reseupplevelse. Här väntar storslagna naturupplevelser och minnesvärda möten med ett stolt och gästvänligt folk. Att övernatta i traditionell gers, långt från civilisationen, i dramatiskt ökenlandskap gör din resa till Mongoliet till ett minne för livet. Om du vill ta del av en rundresa där upplevelsen är i fokus har Mongoliet det du söker. Vi låter dig ta del av de största sevärdheterna samt det lokala samhället, allt för att du ska få uppleva ännu mer på våra resmål.

När du bokar en av våra resor till Mongoliet är du alltid i tryggt sällskap av våra guider, och innan resan ger vi dig all information du kan tänkas behöva om resmålet; visum, valuta, klimat, vaccinationer osv. Det gör att du alltid kan känna dig trygg när du reser med oss. Vårt mål är att skapa en resa som motsvarar dina högsta förväntningar, och i natursköna Mongoliet har du alla förutsättningar för att skapa minnen för livet. Vi tar även fram skräddarsydda resor för dig med specifika önskemål och behov.

Välj din resa här nedan idag eller kontakta oss, vi svarar omgående.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Ryssland – Mongoliet – Kina

Transsibiriska järnvägen

15 dagar Moskva Listvyanka/Bajkalsjön Irkutsk Ulaanbaatar Peking

Upplev Transsibiriska järnvägen på egen hand, på datum som passar dig.  Inled resan till Kina med en färd på världens längsta järnväg, från Moskva till Peking. Tåget tar er via Uralbergen och Sibiriens karga vidder till Irkutsk och världens djupaste sjö, Bajkalsjön, där ni spenderar en natt. Ni ...

Res när du vill

Fakta om Mongoliet

Huvudstad
Ulan Bator
Folkmängd
Ca 3 miljoner
Språk
Mongoliska
Valuta
Tögrög (MNT)
Telefon
Landsnumret till Mongoliet är +976.
Elektricitet
220 volts strömstyrka. Adapter behövs ej.
Tid
+7 timmar (+6 timmar under sommaren)
Religion
Georgisk-ortodoxa
Pass och visum
Sedan 1 januari 2016 krävs visum till Mongoliet för svenska medborgare. För andra nationaliteter, vänligen kontakta Mongoliets ambassad. Information om visum fås vid bokning.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Mongoliet, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Mongoliet är det inte så vanligt med dricks på t.ex. restauranger eller taxi. Däremot förväntar sig lokalguide och chaufför dricks, eftersom det är en del av deras lön.
Mer fakta om Mongoliet

András resa till Nepal

Vi börjar i Katmandu Efter en mycket trevlig flygning med Qatar via Doha kommer jag fram till Katmandu, trafikkaosens stad. Det är bilar överallt och ännu ...
Läs artikel
András resa till Nepal