Mongoliet

Mongoliet

Mongoliet med sina milsvida öknar, mäktiga stäpper och karga berg bjuder på en kontrastrik och annorlunda reseupplevelse. Här väntar storslagna naturupplevelser och minnesvärda möten med ett stolt och gästvänligt folk. Att övernatta i traditionell gers, långt från civilisationen, i dramatiskt ökenlandskap gör din resa till Mongoliet till ett minne för livet. Om du vill ta del av en rundresa där upplevelsen är i fokus har Mongoliet det du söker. Vi låter dig ta del av de största sevärdheterna samt det lokala samhället, allt för att du ska få uppleva ännu mer på våra resmål.

Bästa reseperiod till Mongoliet är under sommaren, juni till augusti, men även vår och höst är bra rent vädermässigt.

När du bokar en av våra resor till Mongoliet är du alltid i tryggt sällskap av våra guider, och innan resan ger vi dig all information du kan tänkas behöva om resmålet; visum, valuta, klimat, vaccinationer osv. Det gör att du alltid kan känna dig trygg när du reser med oss. Vårt mål är att skapa en resa som motsvarar dina högsta förväntningar, och i natursköna Mongoliet har du alla förutsättningar för att skapa minnen för livet. Vi tar även fram skräddarsydda resor för dig med specifika önskemål och behov. Välj din resa här nedan idag eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Mongoliet

Mongoliets stäpper

12 dagar Ulaanbaatar Karakorum Khangaii Nuruu Khugnu Tarna

Upplev Mongoliet på egen hand, på datum som passar dig. Upptäck natursköna Mongoliet och utforska det oändliga stäpplandskapet. Resan börjar i huvudstaden Ulaanbaatar där ni har en guidad tur med egen guide och i slutet av resan fri tid på egen hand. Ni tar er med bil till historiska staden ...

Res när du vill

Fakta om Mongoliet

Huvudstad
Ulaanbaatar
Folkmängd
Ca 3 miljoner
Språk
Mongoliska
Valuta
Tögrög (MNT)
Telefon
Landsnumret till Mongoliet är +976.
Elektricitet
220 volts spänning. Adapter behövs ej.
Tid
+7 timmar (+6 timmar under sommaren)
Religion
Georgisk-ortodoxa
Pass och visum
Sedan 1 januari 2016 krävs visum till Mongoliet för svenska medborgare. För andra nationaliteter, vänligen kontakta Mongoliets ambassad. Information om visum fås vid bokning.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Mongoliet, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Mongoliet är det inte så vanligt med dricks på t.ex. restauranger eller taxi. Däremot förväntar sig lokalguide och chaufför dricks, eftersom det är en del av deras lön.
Mer fakta om Mongoliet

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa