Transsylvanien

Mystiska Transsylvanien i Rumänien lockar med Draculas mytomspunna slott, men också med idylliskt lantliv och orörd natur. Shoppingfynda i medeltida gränder och njut av smakupplevelser från det lokala köket på din resa till Transsylvanien. Med noga utvalda resmål och med upplevelsen i fokus erbjuder vi på Lotus Travel en resa där du får ta del av de allra största sevärdheterna men också det genuina vardagslivet bakom. Mytomspunna Transsylvanien är det perfekta resmålet när du vill upptäcka något annorlunda i tryggt sällskap av våra kunniga guider.

När du bokar en resa med oss får du all information du behöver om resmålet, från klimat och valuta till eventuella visum. När du därför har valt din resa till Rumänien kan du vara säker på att få en resa som motsvarar dina högsta förväntningar, tillsammans med 10 dagars öppet köp och resegaranti. För oss är det viktigt att du känner dig trygg när du reser med oss. Det är också därför som vi finns där hela vägen, från den första kontakten till hemkomsten.

Välj din resa här nedan i dag eller kontakta oss, vi svarar omgående.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Transsylvanien

Transsylvanien

Mytomspunna Transsylvanien

8 dagar Bukarest Sibiu Sighisoara Brasov Karpaterna

Följ med på en spännande resa till mystiska Transsylvanien. Förutom Peles och Draculas slott, som överraskar med sin charm snarare än med skrämmande historier om vampyrer, besöker vi små mysiga och färgglada byar och får uppleva spännande möten med lokalbefolkningen. Vi provar de utsökta men än ...

Pris från 14 850 SEK

Fakta om Transsylvanien

Huvudstad
Bukarest
Folkmängd
Ca 7 miljoner i Transsylvanien, ca 20 miljoner totalt i Rumänien
Språk
Rumänska
Valuta
Rumänsk lei (RON)
Telefon
Landsnumret till Rumänien är +40.
Elektricitet
Rumänien har 220 volt och samma typ av eluttag som Sverige. Adapter behövs ej.
Tid
+1 timme
Religion
Rumänsk-ortodox
Pass och visum
Rumänien är med i EU sedan 2007, men de är inte med i Schengensamarbetet så vid inresa krävs giltigt pass.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa i Rumänien, men man bör alltid se över sitt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
På de flesta av våra resor till Transsylvanien ingår dricks i resans pris, se respektive resa för mer information. På resor där det inte ingår får du information i samband med avresa hur mycket dricks du förväntas ge.
Mer fakta om Transsylvanien

András resa till Nepal

Vi börjar i Katmandu Efter en mycket trevlig flygning med Qatar via Doha kommer jag fram till Katmandu, trafikkaosens stad. Det är bilar överallt och ännu ...
Läs artikel
András resa till Nepal