Transsylvanien

Mystiska Transsylvanien i Rumänien lockar med Draculas mytomspunna slott, men också med idylliskt lantliv och orörd natur. Shoppingfynda i medeltida gränder och njut av smakupplevelser från det lokala köket på din resa till Transsylvanien. Med noga utvalda resmål och med upplevelsen i fokus erbjuder vi på Lotus Travel en resa där du får ta del av de allra största sevärdheterna men också det genuina vardagslivet bakom. Mytomspunna Transsylvanien är det perfekta resmålet när du vill upptäcka något annorlunda i tryggt sällskap av våra kunniga guider.

Bästa reseperiod till Transsylvanien är under april – juni och september – oktober.

Det är viktigt för oss på Lotus Travel att du känner dig trygg när du bokar din resa. Därför finns vi där för dig hela vägen, från den första kontakten till hemkomsten. När du har bokat din resa till Transsylvanien ser vi till att tillhandahålla med viktig och användbar information kring resmålet, som valuta, klimat, eventuella vaccinationer och mer. Allt för att du ska kunna fokusera på själva resan och upplevelsen – och att skapa minnen för livet.

Välj din resa här nedan i dag eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Transsylvanien

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Transsylvanien.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Transsylvanien

Huvudstad
Bukarest
Folkmängd
Ca 7 miljoner i Transsylvanien, ca 20 miljoner totalt i Rumänien
Språk
Rumänska
Valuta
Rumänsk lei (RON)
Telefon
Landsnumret till Rumänien är +40.
Elektricitet
Rumänien har 220 volt och samma typ av eluttag som Sverige. Adapter behövs ej.
Tid
+1 timme
Religion
Rumänsk-ortodox
Pass och visum
Rumänien är med i EU sedan 2007, men de är inte med i Schengensamarbetet så vid inresa krävs giltigt pass.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa i Rumänien, men man bör alltid se över sitt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
På de flesta av våra resor till Transsylvanien ingår dricks i resans pris, se respektive resa för mer information. På resor där det inte ingår får du information i samband med avresa hur mycket dricks du förväntas ge.
Mer fakta om Transsylvanien