Nepal

Utforska Nepal, bergens förlovade land. Här väntar den vackra huvudstaden Katmandu, spännande safariturer och inte minst överväldigande naturupplevelser. Omgivna av världens högsta bergstoppar samlar vi underbara resminnen varje dag.

Bästa reseperioden i Nepal varierar beroende på hög- och lågland. Hikingsäsongen är oktober – november samt mars – maj. Våren är bäst om du vill se vilda djur och blommor.

Välj ut din rundresa till Nepal här nedan eller kontakta oss direkt. Med 10 dagars öppet köp och resegaranti är du alltid trygg när du reser med oss.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Nepal – Bhutan

Nepal & Bhutan - bergens land

15 dagar Katmandu Nagarkot Dhulikhel Namobuddha Balthali Bhaktapur Thimphu Punakha Paro

Följ med på en resa till två av världens mest spännande och outforskade länder, Nepal och Bhutan. Nepal är hem för åtta av världens tio högsta bergstoppar och anses vara den vackraste vandringsnationen i världen med bergen ständigt nära. Men det är också krävande vandringar på höga höjder, i ...

Inga avgångar hittades

Fakta om Nepal

Huvudstad
Katmandu
Folkmängd
ca 30 miljoner
Språk
Nepali
Valuta
Nepalesisk rupie (NPR)
Telefon
Landsnumret till Nepal är +997
Elektricitet
Strömstyrkan i Nepal är 220 volt men eluttagen är inte standardiserade och därför kan det förekomma olika sorters eluttag. En adapter är ett måste att ta med.
Tid
+4,45 timmar (+3,45 timmar under sommaren)
Religion
Hinduism
Pass och visum
Visum krävs till Nepal för svenska medborgare och det utfärdas på plats vid ankomst till Katmandu. För visumet krävs ett nytaget passfoto i färg, taget hos en fotograf eller i en fotoautomat.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Nepal, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Dricks är inte så vanligt i Nepal men börjar bli mer förekommande. Det är inte ovanligt med dricks på finare restauranger och bärare på vandringar förväntar sig dricks.
Mer fakta om Nepal