Albanien

Albanien, det lilla bergiga landet på Balkanhalvön har på senare år utvecklats från ett fattigt och isolerat land till ett alltmer populärt resmål. Trots sina fina Medelhavsstränder, vackra omväxlande natur och storslagna världsarv är landet för många en ännu okänd pärla. Albanien står med ett ben i väst och ett i öst, med Medelhavskusten starkt präglad av Italien och Västeuropa samtidigt som det bergiga inlandet är tydligt påverkat av den ottomanska kulturen och Turkiet. Efter årtionden bakom järnridån står den gästfria befolkningen nu redo att visa upp sitt vackra land. Låt oss visa dig Albaniens smultronställen!

Välj mellan att resa på vår gruppresa eller skräddarsy din reseupplevelse helt efter tycke och smak. Du kan resa till Albanien året om – landet är känt för att ligga i topp vad det gäller antal soldagar per år – men högsäsongen infaller under maj – september.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar en rundresa i Albanien med oss. Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Albanien

Albaniens världsarv och stränder - LIGHT

10 dagar Tirana Berat Saranda

Upplev det bästa av Albanien tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter. Följ med på en spännande resa till Albanien! Under 10 dagar får du ...

Pris från 16 950 SEK
Bosnien-Hercegovina – Kroatien – Montenegro – Albanien

Smaka på Balkan

11 dagar Sarajevo Mostar Dubrovnik Shkodra Valbona Kruja Tirana

Följ med på en resa genom fyra länder på den vackra Balkanhalvön. Denna del av Europa är för många en ännu oupptäckt pärla. Här finns en intressant historia, storslagen natur och många olika kulturer. Resan börjar med dramatisk historia i Bosnien och Hercegovina. Vi fortsätter till Kroatien där ...

Pris från 18 250 SEK

Fakta om Albanien

Huvudstad
Tirana
Folkmängd
Ca 2,9 miljoner
Språk
Albanska
Valuta
Lek (ALL)
Elektricitet
Albanien har 230 volts strömstyrka och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
Albanien ligger i samma tidszon som Sverige.
Religion
Islam
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Albanien i 90 dagar utan visum. För övriga nationaliteter, kontakta Albaniens ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Albanien, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Albanien

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka