Albanien

Albanien, det lilla bergiga landet på Balkanhalvön har på senare år utvecklats från ett fattigt och isolerat land till ett alltmer populärt resmål. Trots sina fina Medelhavsstränder, vackra omväxlande natur och storslagna världsarv är landet för många en ännu okänd pärla. Albanien står med ett ben i väst och ett i öst, med Medelhavskusten starkt präglad av Italien och Västeuropa samtidigt som det bergiga inlandet är tydligt påverkat av den ottomanska kulturen och Turkiet. Efter årtionden bakom järnridån står den gästfria befolkningen nu redo att visa upp sitt vackra land. Låt oss visa dig Albaniens smultronställen!

Välj mellan att resa på vår gruppresa eller skräddarsy din reseupplevelse helt efter tycke och smak. Du kan resa till Albanien året om – landet är känt för att ligga i topp vad det gäller antal soldagar per år – men högsäsongen infaller under maj – september.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar en rundresa i Albanien med oss. Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Albanien.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Albanien

Huvudstad
Tirana
Folkmängd
Ca 2,9 miljoner
Språk
Albanska
Valuta
Lek (ALL)
Elektricitet
Albanien har 230 volts strömstyrka och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
Albanien ligger i samma tidszon som Sverige.
Religion
Islam
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Albanien i 90 dagar utan visum. För övriga nationaliteter, kontakta Albaniens ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Albanien, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Albanien

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa