Sydkorea

Sydkorea är en destination som blivit mer och mer populär de senaste åren. Landet – som gått från att vara en fattig jordbruksnation efter andra världskriget till att idag vara bland de rikare i Asien – är en spännande blandning av moderna storstäder och uråldrig historia. Företagsjättar som Hyundai och Samsung har fått fart på landets export och den koreanska musiken (K-pop) och skönhetsindustri (K-beauty) är på god väg att bli globala begrepp.

Sydkorea har inlandsklimat, vilket innebär kalla och torra vintrar och varma, fuktiga somrar. På vintern är temperaturen många gånger under 0 och det förekommer snö, framför allt i bergsområdena längs östkusten. Bäst tid att besöka Sydkorea är under våra vårmånader, april – juni, samt under hösten september – november, men landet går att besöka året om.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Sydkorea – Taiwan

Sydkorea & Taiwan - Asiens okända hörn

14 dagar Seoul Busan Taipei Tainan

Följ med till två av Asiens kanske mest okända pärlor – Sydkorea och Taiwan. Sydkorea är landet som gått från att vara en fattig jordbruksnation efter andra världskriget, till att idag vara bland de rikare i Asien. Företagsjättar som Hyundai och Samsung har fått fart på landets export och den ...

Pris från 34 950 SEK

Fakta om Sydkorea

Huvudstad
Seoul
Folkmängd
Ca 52 miljoner
Språk
Koreanska
Valuta
Sydkoreanska won (KRW)
Telefon
Landsnumret är +82.
Elektricitet
220 volts strömstyrka. Adapter behövs inte.
Tid
+8 timmar (+7 timmar under sommaren)
Religion
Kristendom och buddhism
Pass och visum
Svenska medborgare kan vistas i Sydkorea upp till 90 dagar utan visum. Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt minst sex månader efter hemresa.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Sydkorea, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Sydkorea är det relativt ovanligt att ge dricks i vardagslivet. På restauranger betalar man det som står på notan, och detsamma gäller när man tar en taxi.
Mer fakta om Sydkorea

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka