Indien är minst sagt ett variationernas land. Här finns nog allt! Häpnadsväckande natur, vacker arkitektur och en unik samling kulturer. Ett häftigt kaos och magiskt lugn.

Indien har inte bara världens äldsta civilisation, utan förmodligen även den bästa sammansättningen av precis allt. Indien är väldigt mycket. Och som en av världens mest färgsprakande platser, är landet svårt att inte falla för. Visst är Indien annorlunda, men det är annorlunda på ett nervkittlande sätt.

Från strand till snö, stad till savann

Oavsett vad man allra helst vill göra i Indien, finns det förmodligen något som passar – snötäckta berg, pulserande städer, paradisstränder och ett rikt djurliv. För att inte nämna kryddstark mat, yoga och heliga kor på landets gator.

Vår guide Magnus beskriver det väldigt bra:

“Få platser kan bjuda så många och spännande intryck som Indien. Smaker, dofter, ljud, tempel, kossor, kaos etc. Listan kan göras hur lång som helst. Indien har verkligen allt – oförglömliga världsarv, hisnande vacker natur med spännande djurliv och vacker kolonialarkitektur mitt bland exotiska tempel och basarer. Sist men inte minst finns här massor av leende vänliga människor som är lika nyfikna på dig som du är på dem. En resa till Indien bär man med sig resten av livet. Man lär sig uppskatta mycket här hemma, men det är det färgstarka kaoset, glädjen och den allestädes närvarande andligheten som ger den tveklöst starkaste upplevelsen. Indien berör och förändrar sina besökare och många väljer att återkomma till landet flera gånger.”

En mångfacetterad upplevelse

Många som åker till Indien väljer att förlänga resan några dagar eller återvända till landet flera gånger. Vi förstår dem! Indien är ett land där ingenting känns halvhjärtat – och nu är det lättare än någonsin att ta sig dit!

Återigen, säger vår guide Magnus det bra:

Det har aldrig varit lättare att uppleva Indien. Tveka inte, ta chansen och kasta dig ut i det okända. Du kommer inte att ångra dig!

Vi vågar lova att Indien är ett land som ger dig minnen för livet. Nästa resa till detta fantastiska land går av stapeln den 2 november. Vill du följa med? Här kan du läsa mer om vad som händer på resan.