Sydafrika

Utforska Sydafrikas storslagna naturreservat, pittoreska vingårdar och vilda djur. Låt dig hänföras av den magnifika utsikten från Taffelberget i Kapstaden, hälsa på i sälkolonin vid Duiker Island och gör en spännande safaritur i något av Sydafrikas magnifika naturreservat under din rundresa. Här finns goda chanser att möta ”The Big Five”: elefant, afrikansk buffel, leopard, lejon och noshörning. Våra resor till Sydafrika skapar minnen för livet.

Vi på Lotus Travel är noga med att välja ut de största sevärdheterna tillsammans med det genuina vardagslivet bakom, på det viset upplever du ännu mer på våra resor. Allt i tryggt sällskap av våra kunniga guider. När du bokar en av våra resor till Sydafrika får du en resa som motsvarar dina högsta förväntningar och som berikar ditt liv som resenär. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang där vi finns med som stöd hela vägen, ger dig en guidad rundresa som skapar minnen för livet. När du väljer ett resmål hos oss får du även all information du kan tänkas behöva om det, från vaccinationer och klimat till visum.

Upptäck fantastiska Sydafrika – boka din rundresa här nedan eller kontakta oss!

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Sydafrika.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Sydafrika

Huvudstad
Pretoria, Kapstaden och Bloemfontein
Folkmängd
Ca 53 miljoner
Språk
Engelska, afrikaans och nio bantuspråk
Valuta
Rand (ZAR)
Telefon
Landsnumret till Sydafrika är +27.
Elektricitet
Precis som i Sverige har Sydafrika 220/230 volt och 50 Hz, men eluttagen ser annorlunda ut så en adapter krävs.
Tid
+1 timme
Religion
Kristendom
Pass och visum
Svenska medborgare behöver för vistelser upp till 90 dagar inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod. För övriga nationaliteter, kontakta Sydafrikas ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Sydafrika, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Lönerna inom turism- och servicebranschen är väldigt låga och det förutsätts att man ger dricks till lokalguider, safariguider, hotellpersonal, chaufförer och bagagebärare. På restauranger ges dricks efter service, vanligtvis 10-15%
Mer fakta om Sydafrika

András resa till Nepal

Vi börjar i Katmandu Efter en mycket trevlig flygning med Qatar via Doha kommer jag fram till Katmandu, trafikkaosens stad. Det är bilar överallt och ännu ...
Läs artikel
András resa till Nepal