Azerbajdzjan

Azerbajdzjan

Azerbajdzjan är ett land i sydöstra Kaukasien som till största delen ligger i Asien, men även har en liten landremsa som tillhör Europa. Azerierna är ett turkfolk och språket är mycket likt turkiskan. Till skillnad från grannländerna Georgien och Armenien är majoriteten av azerierna muslimer. Även naturen är en blandning – här finns både höglandet med Kaukasus höga toppar och låglandet med kustremsan som vetter mot Kaspiska havet längst i öster. Landet är verkligen en korsning av två världar. Oljefyndigheter gör att du i huvudstaden Baku finner hippa caféer och moderna restauranger vägg i vägg med historiska lämningar och inslag från det forna Sovjet och på stadens gator trängs sovjetiska lador med europeiska lyxbilar. På landsbygden står traditionerna fortfarande starkt. Passa på att besöka Azerbajdzjan nu medan denna spännande atmosfär fortfarande finns kvar! Välj själv om du vill utforska enbart Azerbajdzjan eller kombinera det med grannländerna Armenien och Georgien. Skräddarsy din resa – vi hjälper dig hitta reseupplevelser som passar dig och dina intressen. Du kan resa till Azerbajdzjan året om men högsäsongen infaller under vår och höst (apr – jun, sep – okt).

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar en rundresa i Azerbajdzjan med oss.

Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Resor till Azerbajdzjan

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Azerbajdzjan.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Azerbajdzjan

Huvudstad
Baku
Folkmängd
Ca 10 miljoner
Språk
Azerbajdzjanska
Valuta
Manat (AZN)
Elektricitet
Azerbajdzjan har 230 volts spänning och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
+3 timmar (+2 timmar på sommaren)
Religion
Islam
Pass och visum
Svenska medborgare behöver visum till Azerbajdzjan. Visumet ansöks elektroniskt och gäller för vistelser upp till 30 dagar. För övriga nationaliteter, kontakta Azerbajdzjans ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Azerbajdzjan, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Azerbajdzjan

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa