Ska du resa till Vietnam? Oavsett om du har varit där tidigare eller inte, vill du säkerligen komma hem med fina foton från din resa. Och i Vietnam finns sannerligen många platser och föremål som bjuder på fina bildmotiv! Här tipsar vi om några av dem.

 

Hanoi – vacker arkitektur och charmiga gamla gränder

Vietnams huvudstad är en händelserik, myllrande plats full av intryck. Men trots den stora folkmängden (närmare 8 miljoner invånare) och ofantligt många mopeder, går det relativt lätt att ta sig runt. Och tur är det när det finns så många vackra besöksmål!

Tycker du om vacker arkitektur och spännande miljöer ska du besöka de gamla och de franska kvarteren. Två ikoniska områden som båda bjuder på en uppsjö av möjligheter till spännande och vackra semesterfoton. Missa inte heller att besöka något av stadens hundratals tempel och pagoder. Vi rekommenderar Litteraturens tempel! Det här universitetet från 1100-talet, som numera är ett museum, är ett unikt exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur.

Mäktig natur och fotovänliga scenerier i norra Vietnam

Norra Vietnam bjuder på en fantastisk natur. Här böljar floder genom gröna dalar och risterasser, med dramatiska berg som kulisser. Halong-bukten är en av de mest kända platserna i Vietnam, och ett måste om man älskar naturupplevelser och vackra vyer. Med över 1900 höga kalkstensklippor som reser sig ur havet, täckta av djungelvegetation, bjuder bukten på många unika fotomöjligheter.

Trang An är ett annat spektakulärt område för den som vill fånga de bästa sidorna av Vietnams natur. Även här tronar höga kalkstensklippor, och det är inte för intet som Trang An ibland kallas för “Halong-bukten på land”. Njut av landskapet från de floder som rinner genom landskapet, och håll utkik efter de många naturliga grottor som finns i här.

Paradisstränder och magiska solnedgångar på Phu Quoc

Phu Quoc är Vietnams största ö, men är trots det fortfarande relativt oexploaterad jämfört med andra platser i Sydostasien. Det här är destinationen för dig som älskar sol och bad – och vill föreviga paradislika vyer med vita stränder och vajande palmer.

På Phu Quoc finns landets vackraste stränder. Och det finns en hel del av dem; från lugna och något mer privata, till mer folktäta med aktiviteter, restauranger och solstolar att hyra. Oavsett vad du har för preferenser kommer du garanterat att hitta din paradisstrand. Missa inte heller möjligheten att se (och fotografera) de vackra solnedgångarna.