Tibet

Tibet är en av de mest mytomspunna platserna på vår jord. Här,  mitt ibland Himalayas snöklädda toppar, inklämt mellan giganterna Kina och Indien har tibetanerna genom årtusenden utvecklat en unik kultur anpassad till de hårda livsvillkor som råder. Andligheten genomsyrar än i dag de flesta tibetaners liv och den tibetanska buddismen och alla dess uttryck är ofta det starkaste reseminnet man tar med sig hem efter en Tibetresa. Vackra palats och tempel ligger spridda i det vackra landskapet där vördnadsfulla troende med bönesnurror, munkar och pilgrimer är en del av gatubilden – kort sagt en riktig höjdarupplevelse!

Bästa reseperiod till Tibet är maj – juni samt september – oktober. Undvik juli och augusti då det är regnigt.

Låt oss på Lotus Travel vara med och förverkliga din resedröm. På våra Tibetresor kombinerar vi stora sevärdheter såsom Potalapalatset och Jokhangtemplet med genuint vardagsliv. Hela tiden är det din upplevelse som står i centrum och som ciceron har du våra kunniga guider.

Vill du skapa din egen drömresa hjälper vi dig gärna med att skräddarsy en resa utifrån dina önskemål. Oavsett hur du väljer att resa finns vi här för dig hela tiden och tar hand om allt, så att du kan koncentrera dig på att njuta av din resa.

Läs mer om våra rundresor i Tibet här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Kina – Tibet

Stora Tibetresan

16 dagar Peking Xian Xining Lhasa Shigatse Tingri

Världens tak, Shangri-La eller Snölandet – kärt barn har många namn! Länge har landet bortom Himalaya fängslat och lockat resenärer från när och fjärran. Det område vi idag kallar Tibet är ungefär tre gånger större än Sverige. Det är världens högst belägna bebodda höglandsområde på ca 4 000–5 ...

Pris från 32 950 SEK