Precis som i Sverige är våren i Peking kort men full av ljusare tider, nytt liv och framtidstro. Coronaviruset är nu under kontroll och vi Pekingbor känner oss tillräckligt trygga för att kunna ge oss ut och njuta av våren. Efter månader i karantän ger det en enorm frihetskänsla att äntligen återigen kunna ströva fritt i min kära hemstad och känna att vi är på väg tillbaka till det normala. Folk man möter på gator och torg är fulla av tillförsikt och övertygade om att vi är på väg åt rätt håll.

Förra helgen bjöd på vackert vårväder, så jag och min familj passade på att besöka en park i närheten av vårt hem för att beundra alla nyutslagna blommor och ta några kort. Parken är en som en stor grön lunga mitt i storstaden och många tar sig dit för att sporta, flyga drake eller bara njuta av det fina vädret. Vi i familjen brukar cykla här så ofta vi kan.

Äntligen är det också slut på arbetsdagarna då lunchen bestod av en skål snabbnudlar på kontoret. Nu kan vi återigen gå ut och äta lunch på någon av Pekings otaliga restauranger, träffa vänner och umgås normalt. Idag på lunchen slank jag in på Starbucks för en efterlängtad Frappuccino – oj vad gott det var!

Vi i Peking ser fram emot att kunna välkomna er igen,

Hjärtliga hälsningar från Henry (张洋), en del av Lotus Travels team i Peking.