Japan har aldrig varit så inne som just nu. Alla vill till Soluppgångens rike för att uppleva körsbärsblom, tempel och god mat. Vi på Lotus Travel tycker inte att en Japanresa blir fulländad om man inte som resenär också ges tid till att uppleva japanernas spännande vardagsliv. Den kanske bästa platsen att göra detta är någon av landets alla parker. Enorm arbetsbörda, närmast militär disciplin och den allestädes närvarande sociala pressen gör att japanerna, när helgen äntligen kommer, kopplar av till hundra procent. Veckans hämningar släpps fullständigt, man lämnar vardagen bakom sig och lägger all sin uppmärksamhet på familjen, vännerna och/eller sin hobby. Besök en park en lördag eller söndag på våren. Kom gärna lite tidigt och se hur parken långsamt fylls med filtar och tillfälliga stånd som säljer snacks och öl. Familjer på picknick, sportande ungdomar och äldre på utflykt samsas om utrymmet.

Det kanske mest intressanta för oss utlänningar börjar lite längre fram på förmiddagen då folk med olika hobbyer samlas i grupper runtom i trädgården. En grupp elviskopior jämför sina danssteg, alldeles bredvid samlas mangafantasterna för att byta serietidningar och figurer. Många av ungdomarna har lagt ner ett enormt arbete på att se ut precis som sin favoritfigur. Man har kommit hit för att visa upp sig och träffa kompisar, så var inte rädd för att fotografera (ingen här hemma kommer att tro dig om du inte har bildbevis). Plötsligt börjar musik ljuda i parken och innan du vet ordet av flockas både cosplay-ungdomar och Elviskopior runt nåt nytt rockband som kanske gör sin debut just i dag, här i parken!

Låter det spännande? Skulle du vilja vara med i parken? Genom att kombinera de allra största sevärdheterna med det genuina vardagslivet erbjuder Lotus Travel resor till Japan som möter dina högsta förväntningar. Vårt mål är att hjälpa dig att uppleva ännu mer på våra resmål, och du är alltid i tryggt sällskap av våra kunniga guider.