Att resa är att hela tiden uppleva nya saker, spännande kulturer, människor och miljöer. Det är just detta oväntade och ofta plötsliga möte med någonting väldigt annorlunda som skapar minnen för livet och som ger oss den där alldeles speciella magkänslan som kännetecknar en lyckad resa.

Få platser kan bjuda så många och spännande intryck som Indien. Smaker, dofter, ljud, tempel, kossor, kaos etc. Listan kan göras hur lång som helst. Indien har verkligen allt – oförglömliga världsarv, hisnande vacker natur med spännande djurliv och vacker kolonialarkitektur mitt bland exotiska tempel och basarer. Sist men inte minst finns här massor av leende vänliga människor som är lika nyfikna på dig som du är på dem. En resa till Indien bär man med sig resten av livet. Man lär sig uppskatta mycket här hemma, men det är det färgstarka kaoset, glädjen och den allestädes närvarande andligheten som ger den tveklöst starkaste upplevelsen. Indien berör och förändrar sina besökare och många väljer att återkomma till landet flera gånger.

Har du gått och funderat på att resa till Indien, men aldrig kommit till skott?  Då är det dags att slå till nu! Här på Lotus Travel sätter vi tryggheten först. Vi bor på komfortabla hotell där du i en hemtam miljö kan smälta dagens upplevelser. Vi använder moderna bussar och väl beprövade restauranger med mat för alla smaker. Det är faktiskt inte vanligare med magproblem här än i exempelvis Kina. Skulle du trots allt få problem finns våra erfarna guider alltid tillgängliga för stöd och hjälp.

På resan Indiens pärlor får du under tio spännande dagar uppleva ett axplock av det bästa norra Indien har att erbjuda. I Delhi åker vi cykelrickshaw i de trånga gränderna i stadens äldsta delar. Vi besöker också ett myllrande sikh-tempel. Sikhismen är bara en av många spännande andliga upplevelser som väntar dig på resan.

Du får också pröva på att göra en kortare tågresa. Indian Railways är världens största arbetsgivare och transporterar varje år hela 11 miljarder passagerare. En tågresa är en ypperlig möjlighet att få en glimt av indiskt vardagsliv, långt från klassiska sevärdheter och turister. Övriga resor inrikes gör vi med vår bekväma buss. Ingen resa är den andra lik och här längs vägen får vi ytterligare förståelse för hur vanliga indier lever. Kameler slåss om utrymmet med heliga härliga kor och galet överlastade bussar och lastbilar, och mitt i alltihop så tutar man precis hela tiden!

I Jaipur får du uppleva Rajastans unika kultur. Här lever maharajorna ännu kvar i sina palats, och vackert smyckade kameler rör sig stolt i de urgamla gränderna.  Att beundra lyxen och hantverksskickligheten i maharajornas palats och borgar är ett måste för varje besökare. En filmtokig maharaja lät på 70-talet bygga en av världens mest spännande biografer just här i Jaipur. Indierna älskar att gå på bio. Varje år säljer inhemskt producerade Bollywood-filmer över 3,5 miljarder biljetter. Att se en indisk film här i sitt rätta element är en upplevelse man bara inte får missa. Oroa dig inte för språkförbistring, handlingen är enkel och den kanske största upplevelsen är publiken. Man hurrar, skrattar, sjunger med, ja till och med dansar i salongen. Äldre sitter sida vid sida med mödrar och spädbarn, och alla har lika kul.

På safari i nationalparken Rathambore hoppas vi få se den bengaliska tigern i sin naturliga miljö. Fordomdags var detta den lokala maharajans privata jaktmarker och i dag är det en av världens bästa platser om man vill se vilda tigrar. Här finns även leoparder, läppbjörnar, hjortar, krokodiler och massor av spännande fåglar. En stark naturupplevelse mitt ibland besöken i kaotiska storstäder ger en spännande bredd till resan.

Ingen Indienresa är komplett utan Taj Mahal, och i Agra får du med egna ögon se detta underverk. Ingenstans i världen finns en så fulländat vacker mogul-arkitektur som här. Det bästa av persisk tradition blandas till absolut fulländning med lokala element. Den vackra miljön längs Yamuna-floden gör upplevelsen ännu starkare.

Det har aldrig varit lättare att uppleva Indien. Tveka inte, ta chansen och kasta dig ut i det okända. Du kommer inte att ångra dig!