En resa är ofta en ganska stor investering, både i pengar och tid du avsätter för att planera och åka på den. Vill du då inte att resan ska vara så bra att du minns den med ett leende, även om 20 år? Det tror vi i alla fall. Genom att resa med guide får du mycket mer än bara det som står på agendan. Du slipper planera, får se saker du aldrig hade upptäckt själv och får en unik inblick i destinationen.

Att slippa vardagens måsten och bara få koppla av är ett drömscenario för många stressade människor. Framför allt när vi är på semester – då om någon gång vill vi få en paus från ansvar och jäkt. Stämmer detta in på dig? Då bör du definitivt överväga att anlita en guide på din nästa resa.

Guiden gör jobbet – du får koppla av

Många menar att de klarar sig utmärkt på egen hand, utan en guide. Och visst gör de det! Men en lyckad resa handlar för de flesta om så mycket mer än att bara “klara sig”. Resan ska ge avkoppling, glädje och kanske en och annan överraskning. Att då ensam axla uppgiften att både planera allting och ansvara för dagsprogrammet kan göra så att känslan av total avkoppling inte infinner sig.

Fördjupad kunskap och nya upptäckter

Förutom att du som resenär finner ro och avkoppling, är en av de främsta anledningarna att anlita en guide all den kunskap som du får ta del av. Det finns så mycket här i världen man inte kan läsa sig till. När du besöker en ny plats kan en duktig ciceron visa upp delar av destinationen och dess kultur som du troligtvis aldrig hade fått ta del av på egen hand – oavsett hur resvan du är.

En extra krydda till reseupplevelsen

Det är just dessa ögonblick, när man får en glimt av ett annorlunda vardagsliv bakom kulisserna, som man minns bäst när man kommer hem. En guide kan ta dig med till platser och restauranger du aldrig skulle hittat själv. En riktigt bra guide kan också konsten att på ett lätt och roligt sätt förmedla sina kunskaper.

Så vad kan du förvänta dig av en riktigt lyckad resa med guide? En resa där du njuter till fullo varje dag, för att när du kommer hem inse att du lärt dig massor.

 

Är du nyfiken på att utforska en ny destination med en guide? Med oss är du alltid i trygga händer. Vi har över 25 års erfarenhet av att arrangera resor och våra guider är kunniga, erfarna och hela tiden redo att ge dig den där lilla extra reseupplevelsen.