Oavsett om du väljer att skräddarsy din egen resa eller följer med på en välplanerad gruppresa, har du goda chanser att få uppleva lite härligt strandliv. Flera av våra gruppresor avslutas med ett par dagar på en strandort, och efter att ha upplevt destinationens historia, kultur, stadsliv och sevärdheter är det oftast väldigt uppskattat att få slappna och smälta intrycken. Väljer du i stället att skräddarsy din resa kan du förstås bestämma själv hur många dagar du vill tillbringa på stranden. Ett populärt val bland de som skräddarsyr brukar vara att kombinera spännande Sri Lanka med drömlika Maldiverna.

Här är ett urval av underbara stränder som nyligen röstats fram globalt av resenärer och resesajter.

Strand på Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna är för många synonymt med paradisstränder. Och så många av ögruppens stränder har hamnat på otaliga topplistor, att det är svårt att nämna bara en. Nästan oavsett var du åker kan du hitta en underbar strand med bländvit sand och turkost vatten.

Varadero beach, Kuba

Varadero Beach, Kuba

Kuba är ett härligt resmål med sina pastellfärgade hus, sprudlande kultur, intressanta historia och vackra stränder. Varadero-stranden, som ligger i orten med samma namn, är enligt många den finaste på Kuba – bland annat tack vare dess klarblå vatten och närheten till urskog. Här njuter du med fördel av en rombaserad drink och den vackra vyn.

Manuel Antonio beach, Costa Rica

Manuel Antonio Beach, Costa Rica

Costa Rica är känt för sitt magiska djur- och naturliv, och framför allt i nationalparken Manuel Antonio återfinns en biologisk mångfald utan dess like. Här finns också den fantastiska stranden med samma namn: Manuel Antonio Beach. För den som tycker om att surfa, eller vill prova på, erbjuds här ett perfekt tillfälle.

Tangalle beach, Sri Lanka

Tangalle Beach, Sri Lanka

En gång i tiden var Tangalle en sömnig liten fiskeby. I dag har det vuxit till en populär destination i Sri Lanka, men jämfört med många andra platser i landet är Tangalle fortfarande mindre känt. Här får du en fantastisk strandupplevelse med mer fokus på naturen och havet, än andra solbadare.

 

Vill du ha hjälp att sätta ihop din egen drömresa? Oavsett om du är ute efter en total sol- och badupplevelse eller vill kombinera strandliv med lite kultur och stadsliv, hjälper våra reseexperter András och Erika dig gärna.