Linda Svensson gästar Shanghai över en weekend tillsammans med sin syster. Här bjuds det på spännande shopping och lyxbrunch på anrika Hyatt on the Bund!

Jag vaknar upp på mitt hotellrum i Shanghai, solen lyser in och man hör svagt trafikens brus och pråmarnas tutande utanför. På en stol ligger ett par klänningar fint vikta, som levererades till vårt hotell sent i går kväll av en sömmerska. Jag är i Shanghai tillsammans med min syster och i går var vi på South Bund fabric market och sydde upp kläder. Två klänningar blev det för min del, en som blev supersnygg och en annan som blev lite mindre snygg på grund av att jag valde fel tyg, men på det stora hela är jag mycket nöjd. Jag hade tagit med en klänning hemifrån som jag gillade och bad dem kopiera den, i olika tyger. En klänning kostade ca 350 sek, helt skräddarsydd i det tyg jag valt. Note to self: ta med flera plagg nästa gång!

2016-02-13 14 21 04
2016-02-13 14 18 45

I dag är det söndag och vi ska äta lyxbrunch på hotellet Hyatt on the Bund. Vi tar oss upp till restaurangen på 30:e våningen och belönas med en fantastisk utsikt över floden och de många skyskraporna i stadsdelen Pudong. I priset på 788 CNY ingår inte bara fantastisk mat utan även sk. free flow champagne. Free flow är som det låter, fritt flöde av champagne under hela brunchen. Vi har en mycket trevlig servitris som ser till att våra glas aldrig är mer än halvtomma på champagne. Maten serveras i olika stationer och all varm mat tillagas efter beställning. Här finns fantastiska skaldjur som ostron, räkor och havskräftor, flera sorters risotto och lax, olika typer av kött, ett dignande efterrättsbord med macarons, pajer tårtor och kakor och mycket, mycket mer. Och allt ackompanjerat av en fantastisk utsikt. Det kostar en slant, men efter en ögonblickskort utvärdering kommer vi fram till att det var värt varenda krona. I kväll ska vi ut och äta på en populär restaurang belägen precis vid the Bund. Om vi orkar. Kanske blir det shopping istället.

2016-02-13 14 18 45

Lotus Travel erbjuder en mängd olika alternativ för dig som vill utforska Shanghai. Bland annat våra populära veckorresor Shanghai en vecka . Shanghai ingår även som ett stopp på flera av våra rundresor i Kina, som exempelvis Stora Kina, Kinas guldkorn och Peking och Shanghai. Givetvis kan vi även skräddarsy resor till Shanghai av olika längd och karaktär. Fråga oss gärna om tips och råd inför just din resa!