Pekings utbud av restauranger är väldigt stort, och det öppnar ständigt nya ställen. Även om det är härligt med ett stort utbud av restauranger, kan det också göra det svårt att veta vart man faktiskt ska gå. Därför har vi listat några av våra favoritställen, som vi vill tipsa om. På dessa restauranger får du inte bara god mat och dricka, utan även en häftig helhetsupplevelse!

Zha Zha Bistro – influenser från Guizhou

Zha Zha Bistro är belägen i hutongerna – de slingrande gränderna i Pekings äldsta stadsdelar – och är en av de absolut bästa restaurangerna som öppnats i stan under 2019. Restaurangens ägare Paca Li har sina rötter i provinsen Guizhou, vilket märks på menyn. Här serveras du främst dim sum i tapasform, alltid tillagad med kärlek och precision.

108 Xixinglong Street
Dongcheng District

 

Pinó – italienska mellanrätter, varmkorv och öl

Pinó öppnade i juni och har fått sitt namn från Pinot Noir. Med både restaurang och bar finns här ett stort utbud av drinkar, smårätter och tilltugg. Atmosfären är avslappnad och allt som erbjuds håller hög kvalitet. Ryktet säger att de kanske även ska börja servera brunch. Mums säger vi!

1 Shoubi Hutong
Jiaodaokou Nandajie
Dongcheng District

 

Moji – en genuin mexikanare

Autentiskt med spännande inslag. Till skillnad från många andra mexikanska restauranger i Peking, känns Moji äkta. En höjdpunkt är restaurangens majsbröd som tillagas på samma sätt som för 2500 år sedan. Det gör att majsen behåller sitt näringsvärde och sin goda smak – och att brödet får karaktär, blir fluffigt och passar alldeles perfekt till tillbehören.

2/F, Topwin Center
Gongti Stadium North Road
Chaoyang District

 

Daruma – japanska smårätter

Teamet bakom den här Daruma står bakom några av Pekings mest populära restauranger. På Daruma serverar de bland annat yakitori, ramen och olika nudelrätter i en något informell miljö. Namnet Daruma kommer från den japanska dockan med samma namn som symboliserar uthållighet och lycka.

1/F, Nali Patio,
81 Sanlitun North Road
Chaoyang District

 

Tribe – somriga sallader, smoothie bowls och (relativt) nyttiga efterrätter

Tribes menyn hittar du färgglada, fräscha och säsongsanpassade rätter. Väldigt hungrig? Testa deras paella gjord på hälsosamma korn istället för vitt ris. Vill du ha något som även gör sig bra på Instagram? Beställ “Life is Beach” – en smoothie bowl lika god som fotovänlig.

China View Plaza,
1/F, Bdg 3, Gongti Donglu
Chaoyang District

 

Pachapapi – här får du smaka på Peru

När du kliver in genom dörrarna till denna restaurang, känns det om att du kliver rakt in i Peru. Förutom att Pachapapi serverar mat från det peruanska köket, är inredningen inspirerad av den peruanska popkulturen och väggarna pryds av färgstarka affischer på bland annat artister. Vi rekommenderar att gå dit på helgen, då får du även lyssna på livemusik.

Rm 105, 1/F Jinshang
20 Xinyuanlixi
Chaoyang District

 

Duo Whisky and Coffee – en av Pekings trendigaste cocktailbarer

Vid en första anblick ser det här stället ut som ett helt vanligt café, där du blir serverad gott men vanligt kaffe. Men! Mitt bland de böcker och hyllor som pryder caféets väggar finns en dörr som leder in till en av stans häftigaste barer med cool inredning och exklusiva drinkar.

A103, No. 13 Xincheng International
Jintong West Road
Chaoyang District

Förutom att äta och dricka gott, finns det mycket att se i Peking. Här har vi samlat några av stadens pärlor.