Som med så mycket annat, grottar japanerna gärna ner sig i kaffets alla detaljer och allt görs med närmast vetenskaplig noggrannhet. De brygger ofta sitt kaffe för hand med en speciell kanna med lång pip, vilket gör att de kan kontrollera bryggningen fullt ut. Precis som vi, föredrar de också starkt kaffe. Så det är med andra ord inga problem att få tag på en riktigt god kopp när du i Japan.

Tokyo, kaffets japanska metropol

Tokyo är inte bara Japans huvudstad, utan hela Asiens kaffe-metropol. Här väntar otaliga härliga kaffeupplevelser för den som är ute efter en god kopp i trevlig miljö. För visst behövs en och annan energipåfyllning när är på upptäcktsfärd i en av världens häftigaste städer!

Nya mysiga kaféer poppar upp hela tiden och det allra bästa är att bara slinka in på ett som ser lockande ut, när du ändå har vägarna förbi. Vi på Lotus Travel älskar Tokyo och säger heller inte nej till en god kopp kaffe. Självklart har vi samlat på oss våra alldeles egna favoritkaféer under åren, och dem delar vi gärna med oss av. Hittar du ett nytt spännande favoritkafé under din nästa Tokyoresa får du gärna dela med dig till oss.
Här följer några ställen vi inte gärna missar när vi är i Tokyo.

 

The Roastery by Nozy coffee, Harajuku

Ett minst sagt mysigt kafé, självklart med väldigt gott kaffe! Med enkelhet som filosofi erbjuder Nozy kaffe som bryggs av en enda bönsort. I Japan gör man oftast kaffe på en blandning av olika bönor, men på det här kafét vill personalen engagera gästerna genom att låta dem själva välja sin favoritböna. Trevlig och kunnig personal höjer upplevelsen ytterligare.

5 Chome-17-13 Jingumae,
Shibuya City,
Tokyo 150-0001

 

Coffee Valley, Ikebukuro

Trevligt kafé i en liten gränd i Ikebukuro. Här ligger fokus på att erbjuda en klassisk, enkel och fräsch mötesplats – med väldigt gott kaffe såklart. Bönorna rostas på plats och det finns flera olika att välja på till ditt kaffe, baserat på dina preferenser. Coffee Valley har också en liten butiksdel, så att du kan köpa med dig din favoritböna hem.

2-26-3 Minamiikebukuro,
Toshima-ku,
Tokyo 171-0022

Fuglen, Yoyogi

Detta norska kultcafé har funnits på Universitetsgata i Oslo sedan 1963. Nu har norrmännen även intagit Tokyo – och visst mottas de väl! Fuglen är pittoreskt, personligt och populärt. Ett riktigt hipsterställe med 60-talsinredning. Kafét omvandlas till en cocktailbar på kvällen och kaffet blir helt enkelt inte coolare än så här. Ja, vi elsker!

1-16-11 Tomigaya,
Shibuya,
Tokyo 151-0063

 

Maruyama Coffee, Nishiazabu

Det är svårt att hitta ett större urval av olika kaffebönor än här! Maruyama är ett självklart val för kräsna kaffe-konnässörer som vill hitta riktigt gott kaffe i närheten av Roppongi. För den som även vill ha något att äta finns ett enklare utbud av mat, som också håller bra standard. Maruyama ligger ungefär mitt emellan stationerna Hiro-o och Roppongi.

3-13-3 Nishiazabu,
Minato-ku,
Tokyo 106-0031

 

Sarutahiko Coffee, Ebisu

Sarutahiko Coffee finns på flera platser i Tokyo, men just detta lilla och mysiga kafé är deras flaggskeppscafé (storleken till trots). Här finns ett stort utbud av kaffe och du kan få en kopp gjord på antingen en eller flera olika bönor. Du kan också välja på allt från spännande caffé latte-varianter med olika välbalanserade smaksättningar, till en klassisk välsmakande espresso. Vänlig och hjälpsam personal!

1-6-6 Ebisu,
Shibuya
Tokyo