Händelserika dagar med tempel, marknader, safari och mycket mer

Att resa med familjen under de år som barnen går i skolan kan kännas lite trixigt på grund av att tiden är mer begränsad. Men på en vecka (som till exempel ett höstlov) hinner man ofta uppleva mer än vad man tror, framförallt om man åker på en guidad gruppresa.

Resan till Indien var intensiv men väldigt rolig! Vi åkte med flera andra familjer som vi kände sedan tidigare och som har barn i samma åldrar. Dagarna startade tidigt och var fyllda av aktiviteter, vi fick se väldigt mycket!

De flög till Delhi, besökte Taj Mahal och åkte tåg mellan olika platser. Veckan inkluderade allt från häftiga bioupplevelser och stora marknader till tigersafari. Resan till Indien gjorde ett så gott intryck på Magdalena och hennes familj att de valde att förlänga den med några dagar och tillbringa lite tid i Indiens heligaste stad, Varanasi.

Det var fantastiskt, Indien är helt otroligt!

En helt annan dynamik

Med barn på resan blir det en helt annan dynamik. De ser saker man själv inte ser och livar upp stämningen i hela gruppen, upplever Magdalena. Att åka tillsammans med en grupp där det finns flera barn, gör också att barnen gärna vill vara med från morgon till kväll även om dagarna i bland är långa. I Magdalenas och hennes familjs fall hade barnen stor glädje av varandra.

Det var som att de fick en egen gruppresa i gruppresan. Nu säger barnen att vi inte längre kan åka bara vi i familjen, för att det är roligare att åka tillsammans med andra, säger Magdalena.

Funderar du på att resa med familjen? Här är några tips från Magdalena:

  • Släpp kontrollen och häng med! Den guidade gruppresan är designad så att du ska få uppleva och se så mycket som möjligt.
  • Var inte rädd för att åka till mindre exploaterade, lite annorlunda eller helt nya ställen med barn. Det går oftast bättre än vad man tror.
  • Men anpassa typ av resa efter barnens ålder, det är en fördel att åka på en resa som denna till Indien först när barnen är lite äldre.