Charmiga Hoi An i Vietnam är något av en favorit här på Lotus. Alla som reser dit tycks bli förälskade, så även vår kollega Ulrica Lindersson som skickat hem denna kärlekshälsning!

Hoi An – vilket smultronställe! Jag har hört talas om staden länge nu, och varit nyfiken på att besöka den. Nu är det äntligen dags. Vi landar i Danang, en dryg halvtimmes bilväg bort, och tar oss med buss till Hoi An Historic Hotel. Omedelbar förälskelse! Hotellet har en härlig pool, mysig trädgård (med massor av söta grodor!) och en trevlig bar med happy hour halva kvällen. Det ligger också bara fem minuters promenad från Hoi Ans stadskärna. Eller så kan man inte säga, Hoi An är ingen riktig stad. Det är en by, med små, låga hus, mysiga affärer och inbjudande restauranger.

[tvabilder]
2016-02-13 14 21 04
2016-02-13 14 18 45
[/tvabilder]

Jag – som går vilse vart jag än är – lär mig snabbt hitta till huvudgatan. Här finns det skräddare och lampaffärer, franska caféer och konstbutiker om vartannat. Jag fastnar för en klänning och går in i butiken för att prova. Inga riktiga provrum, men jag blir såklart inbjuden till butiksinnehavaren Tees vardagsrum, bakom butiken, så jag kan prova i lugn och ro. Storleken är inte riktigt rätt, men på fem minuter har Tee sytt in den, så den sitter perfekt. Det kallar jag service!

Två timmars strosande har resulterat i två klänningar, en fotlänk, ett par sandaler och tre lampor. Vackra tyglampor i olika färger är verkligen Hoi Ans signum. På kvällen lyser de upp gatorna i ett mjukt sken som verkligen ger staden en romantisk touch.

[tvabilder]
2016-02-14 14.37.08
2016-02-14 11.55.02
[/tvabilder]

Jag återvänder till hotellet för ett dopp i poolen, innan jag återvänder till shoppinggatan. Denna gång för att slå mig ned vid en restaurang som jag fått höra serverar de godaste Vietnamesiska baguetterna som går att få. Mätt och belåten efter en god middag kan jag konstatera att ryktet talar sanning. Så trevligt att sitta på serveringen, njuta av folklivet som pågår precis bredvid, med en frasig baguette i ena handen och ett glas bubbel i den andra.

Hoi An är en verklig favorit och jag hade gärna stannat kvar en extra dag, men nu är det dags att resa vidare mot Saigon!

Vill du uppleva Hoi Ans charmiga gränder och mysiga caféer? På vår populära gruppresa Klassiska Vietnam spenderar vi tre nätter här, varav en av dagarna är helt programfri för egna strövtåg och upptäckter. Vi kan även sy ihop en skräddarsydd resa till Vietnam med Hoi An inkluderat, fråga oss gärna efter tips på bra kombinationer.