Sri Lanka i kombination med Maldiverna

På Sri Lanka finns något för alla. Här kan du uppleva allt från häftiga djur och fantastisk natur till storstäder och vackra stränder med möjlighet till både dykning och surf. Om du är kulturintresserad finns ett starkt kolonialt arv och många historiska sevärdheter att besöka. Vi får inte heller glömma landets matkultur som är en upplevelse i sig med sina spännande influenser från de forna kolonialmakterna Nederländerna och Storbritannien.

Några av våra kollegors favoritplatser på Sri Lanka är telandskapet i centrala höglandet och området runt den lilla byn Ella, som finns på den sydöstra delen av Uvaprovinsen. Lankeserna, landets invånare, är också väldigt omtyckta. De är väldigt vänliga och lugna i sitt sätt att vara.

Om du vill förlänga resan eller unna dig något extra rekommenderar vi att kombinera Sri Lanka med Maldiverna som ligger endast en timme bort med flyg. Här kan du koppla av och lyssna till vågornas skvalpande ljud från din bungalow eller hängmatta vid vattnet.

Japan; ett land för både shopping och skidor

Många glömmer bort vintern i Japan, men det är en väldigt bra period att besöka landet under. Med färre turister i storstäderna passar det perfekt att strosa runt bland neonskyltar i Tokyos hippa kvarter den här tiden på året. Om du dessutom åker innan jul, är staden ett himmelrike för julklappsshopping. Här lägger man ner mycket möda på vackra presentinslagningar. Även minsta lilla kartong får ofta en väldigt fin förpackning och är en fröjd att se under julgranen.

I Japan finns det även många bra skidorter, dels i närheten av Tokyo men också – och kanske framförallt – på ön Hokkaido. Här faller enorma mängder snö under vinterhalvåret; ett paradis för skidfantasten. Oavsett skidort finns något för alla önskemål och nivåer; pistade och opistade nedfarter i olika svårighetsgrader och ny pudersnö i stort sett varje dag. Om du vill göra något på kvällen eller känner för en paus från skidåkningen, finns avkopplande och värmande onsenbad på hotellen. Dessutom bjuder ön på fantastisk mat tillagad på lokalt och ekologiskt odlade råvaror. Smakupplevelsen är stor!

Södra Indien och dess grönskande oas

När du reser till Indien möts du av värme, härliga färger och fantastiska dofter. Landet har det mesta; pampiga palats, basarer, gränder fyllda av liv och rörelse och väldigt bra shopping. Dessutom finns här ett fantastiskt djur- och naturliv. Om du är i centrala Indien rekommenderar vi ett besök på nationalparken Ranthambore för att se den omtalade tigern.

Vi kan också varmt rekommendera en resa till södra Indien. Här finns en av landets vackraste delstater Kerala – en grönskande oas med kryddodlingar, risfält och fina stränder.
Vandra bland teodlingar i det kuperade landskapet i orten Munnar, kryssa bland de berömda vattensystemen Backwater och njut av sol, bad och lugna dagar i badorten Kovalam.

Oavsett om du åker ensam, med familj, i par eller tillsammans med kompisar är Indien ett väldigt bra resmål. En resa dit går att fylla med varierande upplevelser och utflykter som ger oförglömliga minnen.

Vietnam – ett land rikt på upplevelser

Vietnam är ett resmål som tilltalar många och ett land som har mycket att erbjuda; kultur, spännande historia, fantastisk mat, härliga stränder och vacker natur. Oavsett vart i landet du åker möts du av den vänliga befolkningen.

Storstäderna bjuder på en härlig blandning av modernt och kolonialt, och en bit utanför finns små genuina platser där det livet kretsar kring den lokala marknaden. Vi rekommenderar att strosa runt i gamla stan i huvudstaden Hanoi, besöka den pulserande storstaden Ho Chi Minh och se de vackra landskapen i Halong Bay. De mysiga gränderna i Hoi An eller Mekongdeltat med dess bördiga och vackra landskap och små byar är också värt ett besök.

Något du inte får missa oavsett var i landet du befinner dig, är den fantastiska maten med spännande smaker och kryddor. Besök de lokala matmarknaderna där lokalborna handlar dagligen eller passa på att gå en vietnamesisk matlagningskurs. Ett perfekt sätt att få med sig goda recept hem att bjuda familj och vänner på!

Filippinernas vackra övärld

Än så länge är Filippinerna inte lika välbesökt som många av grannländerna, men allt fler upptäcker denna pärla. Högsäsongen varar mellan november och maj, vilket gör landet till ett perfekt vinterresmål.

På de tusentals öarna finns något för dig som dykfantast, naturälskare och soldyrkare. Landet har några av Asiens absolut bästa stränder och många gånger är det lätt att hitta sin alldeles egna remsa. Alla öar har sin charm, men en av våra favoriter är den sydliga ön Palawan. Det är svårt att inte bli betagen av de sagolika lagunerna, skärgårdens öar och mäktiga Subterranean River med spektakulära grottformationer. Ett annat guldkorn är den charmiga ön Bohol som stoltserar med det mytomspunna naturfenomenet Chocolate Hills, de vackra risterasserna i norra delen, de naturliga grottpolerna och de lugna vita stränderna.