Äventyr, lugn, lyx eller fascinerande kultur – oavsett vilken typ av resa ni drömmer om finns det garanterat en som passar er. Vi tipsar om några av våra favoritdestinationer, och vad ni absolut inte får missa när ni är där!

Lugn, avkoppling och sagolik skönhet: Maldiverna

De drygt tusen öar som utgör Maldiverna har nästan blivit synonyma med paradiset. 200 av öarna är bebodda och oavsett vilken av dem ni väljer får ni turkost vatten och vita stränder – i vissa fall nästan helt för er själva. De flesta öarna är små och oftast finns sportaktiviteter, utflykter och spa att roa sig med, men utöver det är det hit du ska komma för att slappa och njuta av livet.

Missa inte!

  • Att snorkla, dyka eller testa någon av alla de vattensporter som öarna erbjuder.
  • Sjöflyg – en vacker sightseeing från luften.

Res med oss till Maldiverna

 

Äventyr, natur och oförglömliga upplevelser: Costa Rica

Costa Rica är destinationen för det äventyrslystna och nyfikna paret! Är det ni? I sådana fall kommer ni älska blandning av stränder, regnskog, vandringar och spännande utflykter. Här kan ni utforska vulkaner, snorkla och vandra över hängande broar genom regnskogen. En resa till Costa Rica kan vara precis så aktivitetsladdad eller avkopplad som ni önskar.

Missa inte!

  • Att åka zipline genom regnskogen.
  • Det spektakulära djur- och fågellivet i landet.

Res med oss till Costa Rica

 

Puls, lyx och ett aldrig sinande utbud: Peking

Peking har allt ni kan önska och mer. Här kan ni lyxa till det på vackra hotell med hisnande utsikt, skämma bort er med avkopplande spa-besök, njuta av kulinariska kök och för en stund bli en del av den spännande kultur som Peking har att erbjuda. Här finns några av landets vackraste byggnader, Förbjudna staden och trendiga konstområden.

Missa inte!

  • Att besöka Kinesiska muren (vilket vi menar att en resa till Peking inte är komplett utan).
  • Att prova på en matlagningskurs. Det kinesiska köket har så mycket mer än “fyra små rätter”.

Res med oss till Peking

 

Kultur, mat och intryck ni aldrig glömmer: Japan

Japan är ett spännande land med fascinerande möten mellan gammal och ultramodern kultur. En resa till landet kommer lämna er med intryck och minnen för livet! Här kan ni besöka storslagna tempel och bada i varma källor, ta del av te-ceremonier, äta fantastisk mat (nej, vi pratar inte bara om sushi) och uppleva saker ni troligtvis aldrig skulle se någon annanstans (ja, vi pratar om Tokyo).

Missa inte!

  • En utflykt till Japans högsta berg; Mount Fuji. Bara vyn av berget är fantastisk, men vill ni ha mer kan ni även bestiga det.
  • Att göra resor med Japans Shinkansen-tåg och Tokyos tunnelbana.

Res med oss till Japan

 

Charm, historia och lite mystik: Transsylvanien

Transsylvanien och Rumänien är inte alltid ett uppenbart resmål för semesterplanerande par. Men här finns mycket att upptäcka, och på ett bekvämt avstånd från Sverige. I mytomspunna Transsylvanien kan ni uppleva allt från färgglada små byar och charmiga Unesco-listade medeltidsstäder, till vackra bergslandskap, spännande historievandringar och – inte minst – besöka Draculas berömda slott.

Missa inte!

  • Att prova Rumäniens lokala viner.
  • Att ge er ut på fågelskådning eller rovdjursspaning. Här är djur- och naturlivet rikt och det finns både utflykter att delta i och egna vandringsleder att utforska.

Res med oss till Transsylvanien