Upplevelser, minnen och några erfarenheter rikare. Stina och hennes familj har flera resor i bagaget, men två stora och spännande resor var de som gick till Kina och Borneo. Den absoluta favoriten? Borneo!

Borneo, en exotisk ö med mycket natur och vackra platser, blev ett väldigt uppskattat resmål för hela familjen, föräldrar som barn. Här fanns det mycket att upptäcka och utforska, och även en hel del att lära. Barnen umgicks med och fann vänner bland de jämnåriga i gruppen, och föräldrarna kunde njuta av riktig semester utan planering och beslut som behövde tas på plats.

En fantastisk upplevelse på flera sätt

Stina och hennes familj åkte i en grupp med flera familjer, några som de kände sedan innan och några de inte hade träffat tidigare. Borneo bjöd inte bara på vackra platser och häftiga båtturer med möjlighet att se många exotiska djur, här fick de även plantera träd, se kulturen och lära sig en hel del kring vad som påverkar vår natur. Efter den här resan är de till exempel noga med att inte längre äta eller köpa varor som innehåller palmolja.

– Barnen lär sig och växer väldigt mycket på sådana här resor, berättar Stina.

Mindre stress och mer avkoppling

Att Borneo blev en större favorit än Kina berodde främst på de genuina och vackra platserna, och att det trots avståndet var ett väldigt enkelt resmål med barn. De lokala guiderna tog hänsyn till och var noga med att involvera barnen. De tog med sig familjerna till mycket mer än bara de vanliga turistattraktionerna, och planerade in utflykterna så att de alltid skulle få ut så mycket som möjligt av varje tur.

– Det fanns många fördelar med att resa med resebyrå. Allt var välorganiserat, boendet var väldigt bra, och det var skönt att vi inte behövde fixa allting själva. Det gjorde att vi kunde fokusera på att bara ha semester, på riktigt.

 

Tips till dig som ska resa med familjen:

  • Hitta en resebyrå som erbjuder guide på sina resor. En svensktalande guide kan vara en stor fördel om ni åker med yngre barn.
  • Gör gärna resan tillsammans med en eller flera familjer.
  • Läs på om resmålet innan ni åker, gärna hela familjen tillsammans.

 

Vill du också åka iväg på ett familjeäventyr? Här hittar du resor att inspireras av.