Singapore är känd som en av världens renaste städer där man inte får röka på gatan eller tugga tuggummi. Dessa påståenden är helt korrekta, men staden är så fantastiskt mycket mer. Här finns allt från mäktiga skyskrapor till traditionella shop-houses och allt där emellan. Man skulle med lätthet kunna fylla sida efter sida (eller hårddisk efter hårddisk) med argument om varför man ska besöka Singapore.

För att göra det extremt enkelt, så har vi satt ihop en Topp 10-lista med argument att besöka Singapore. Om du finner just dina argument och vill ha hjälp med en högkvalitativ resa som inkluderar Singapore, då är du varmt välkommen att kontakta oss för ett förslag.

1. Arkitekturen – Singapores stadsbild ändras hela tiden och har man inte besökt Singapore på en tid, då är chansen stor att det finns ett flertal nya byggnader att beskåda. De mest kända är t ex Marina Bay Sands med sin sitt poolområde på taket, Gardens by the Bay som ska efterlikna en regnskog. Glöm inte bort att beskåda shoppingcentrat ION som är designat för att efterlikna en durian-frukt eller ArtScience Museum som ska efterlikna en lotusblomma. Bägge är spektakulära byggnader.

2. Shoppingen – självfallet kan man inte nämna Singapore utan ta upp shoppingmöjligheterna i staden. Singapore är ett shoppingmecka med allt från stora, internationella varumärken till inhemsk design. ION Orchard, Mustafa Centre i Little India, Marina Bay Sands Galleria och Orchard Road är några av de shoppingparadis som finns i Singapore.

3. Maten – Singapore är en internationell metropol och erbjuder mat av hög klass från alla världens kök. Mest anmärkningsvärt är att det finns ett gatukök på Hawker Centre med en stjärna i Guide Michelin! Singapore Hawker Centre är en kul och välsmakande upplevelse som rekommenderas varmt.

4. Singapore Wet Market – när vi ändå talar shopping och mat, då vill vi rekommendera ett besök på Singapore Wet Market. Där kan man köpa allt från fisk, kött och skaldjur till levande grodor.

5. Attraktioner för hela familjen – i Singapore finns det massor att uppleva, för både gammal som ung. Vad sägs om en nattsafari på Singapore Zoo, Botaniska trädgården, pariserhjulet Singapore Flyer, Gardens by the Bay, frukost med fåglar på Jurong fågelpark, Universal Studios och mycket, mycker mer!

6. Historiens vingslag – Det kan låta galet att prata om historiens vingslag i en modern metropol, men Singapore har genom sitt strategiska läge spelat en stor roll genom historien. Passa på att besök Chinatown eller beundra de kolonia byggnaderna som hyser Singapore Art Museum, Chijmes, Fullerton Hotel eller Raffles Hotel. Raffles är perfekt för en klassisk Singapore Sling eller afternoon-tea.

7. Nattlivet – Singapore är en nöjesmetropol, med något för alla åldrar och inriktningar. Vill du ta en drink så finns massor av spännande cocktailbarer! Några av våra favoriter är 1-Altitude för utsikten, LeVel 33 för stämningen, Loof Bar för en avslappnad drink, 5 Emerald Hill för jazzen, Long Bar på Raffles för en Singapore Sling och The Mad Men Attic Bar för musikutbudet. Vill man dansa hela natten är Zouk Club ett givet val för den lite yngre publiken.

8. Världens bästa flygplats – Kan tyckas som en petitess i sammanhanget, men faktum är att Singapore Changi Airport utsetts till världens bästa flygplats 5 år i rad. På flygplatsen kan man bl. a. uppleva konstinstallationer, ta ett dopp i swimmingpoolen, beundra kaktusträdgården eller orkidéträdgården, åka rutschbana eller gå på bio. Som grädde på moset är Singapore Changi Airport en av världens största knutpunkter med förbindelser till hela världen.

9. Kommunikationerna – Singapore har en väl fungerande kollektivtrafik. Vill man hellre ta taxi så är taxi prisvärt i Singapore.

10. Stranden – Singapore är ingen baddestination, men känner du för att koppla av på stranden en eftermiddag så finns det ett flertal bra beach clubs att besöka. Här kan du koppla av i en solstol, äta lunch, ta en drink eller bara njuta av stämningen.