Inför resan till Seychellerna

Huvudstad

Victoria

Folkmängd

Ca 98 500

Språk

Seychellisk kreol, engelska, franska

Valuta

Seychellisk rupie (SCR)

Tid

+3 timmar (+2 timmar under sommaren)

Religion

Kristendom
Resor till Seychellerna

Pass och visum

För att resa in i landet (som svensk medborgare) krävs giltigt pass. Visum behövs inte för kortare vistelser än 30 dagar. För icke-svenska medborgare är det viktigt att kontrollera innan resan vilka regler som gäller.

Tänk på att inreseregler kan ändras med kort varsel, så du bör alltid ta reda på den senaste informationen på www.swedenabroad.com innan du reser.

Vaccination

Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Seychellerna. Kontakta gärna en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning inför din resa till Seychellerna.

Bästa reseperiod

Seychellerna har ett tropiskt klimat, så hit kan du med fördel resa hela året. De varmaste månaderna är mars-maj, så vill man ha lite behagligare temperaturer kan man undvika denna period.

Telefon och internet

Landsnumret är +248.

Tänk på att det kan vara kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Kontakta din mobiloperatör för prisuppgifter och mer information. Det kan vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna, då det annars kan bli dyra tilläggskostnader. Tillgång till Internet finns vanligtvis på hotellen samt på Internetkaféer men förbindelsen är inte alltid så bra.

Elektricitet

Seychellerna har 240 volts spänning och adapter behövs då uttagen är av engelsk typ.

Väder och klimat

Seychellerna har ett tropiskt klimat utan några större förändringar med en dagstemperatur som oftast ligger på omkring 25–30°C året runt. På natten blir det något svalare och vattentemperaturen är omkring 26°C hela tiden. Solen skiner året runt och är stark så kom ihåg solkräm. Dessutom ligger Seychellerna utanför cyklonbältet och utsätts därför ytterst sällan för några större oväder.

Valuta

I Seychellerna heter valutan Seychellisk rupie (SCR).
Det går bra att betala med kort på hotell, restauranger och i de flesta butiker men oftast tas en avgift på upp till 4% för betalning med kort. Bankomater finns det gott om, men även kontantuttagen är avgiftsbelagda. Hör med din bank innan avresan om du är osäker över något.

Dricks

Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.