Fakta om Maldiverna

Huvudstad

Malé

Folkmängd

ca 500 000

Språk

Divehi

Valuta

Rufiyaa (MVR)

Tid

+4 timmar (+3 timmar under sommaren)

Religion

Islam
Resor till Maldiverna

Pass och visum

Svenska medborgare får visum för 30 dagar vid ankomst till Maldiverna. Det är möjligt att förlänga detta på plats.

Passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Tänk på att inreseregler kan ändras med kort varsel, så du bör alltid ta reda på den senaste informationen på www.swedenabroad.com innan du reser.

Vaccination

Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Maldiverna, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras. Vaccinationen Havrix / Twinrix mot gulsot rekommenderas alltid. Koleravaccinet Dukoral som även skyddar mot turistdiarré rekommenderas i vissa fall. Kontakta alltid en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning inför din resa till Maldiverna.

Telefon

Landsnumret till Maldiverna är +960.

Svenska mobilabonnemang brukar fungera relativt bra på Maldiverna. Tänk på att det kan vara mycket kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Kontakta din mobiloperatör för prisuppgifter och mer information. Det kan vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna.

Bästa reseperiod

Kan besökas hela året, men minst regn november – april.

Valuta

På Maldiverna heter valutan Rufiyaa (MVR).

Vi rekommenderar att ta med US-dollar. US-dollar i små valörer kan även användas som betalningsmedel på de flesta platser. De vanligaste internationella korten accepteras som betalningsmedel, men det går inte att göra valutauttag på öarna. Kontrollera med din bank att ditt kort kan användas vid betalning utomlands, vissa kort kan vara spärrade för betalning i vissa länder och världsdelar.

Dricks

På Maldiverna lägger man vanligtvis på ett servicetillägg på 10 % på hotell, restaurang och barräkningar. Detsamma gäller om du köper en lokal aktivitet eller en utflykt. Vill man kan man ge lite dricks till kypare och hotellpersonal, vilket är vanligt.

Elektricitet

Maldiverna har 240 volts spänning. Adapter krävs.

Väder och klimat på Maldiverna

Maldiverna har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt klimat året om. Högsäsongen är under december – februari då det är något torrare och man kan förvänta sig blå himmel, låg luftfuktighet och mindre nederbörd.