Fakta om Maldiverna

Huvudstad

Malé

Folkmängd

ca 345 000

Språk

Divehi

Valuta

Rufiyaa (MVR)

Tid

+4 timmar (+3 timmar under sommaren)

Religion

Islam
Resor till Maldiverna

Pass och visum

Svenska medborgare får visum för 30 dagar vid ankomst till Maldiverna. Det är möjligt att förlänga detta på plats.

Passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vaccination

Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Maldiverna, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras. Vaccinationen Havrix / Twinrix mot gulsot rekommenderas alltid. Koleravaccinet Dukoral som även skyddar mot turistdiarré rekommenderas i vissa fall. Kontakta alltid en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell vägledning inför din resa till Maldiverna.

Telefon

Landsnumret till Maldiverna är +960.

Svenska mobilabonnemang brukar fungera relativt bra på Maldiverna. Tänk på att det kan vara mycket kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Kontakta din mobiloperatör för prisuppgifter och mer information. Det kan vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna.

Valuta

På Maldiverna heter valutan Rufiyaa (MVR).

Vi rekommenderar att ta med US-dollar. US-dollar i små valörer kan även användas som betalningsmedel på de flesta platser. De vanligaste internationella korten accepteras som betalningsmedel, men det går inte att göra valutauttag på öarna. Kontrollera med din bank att ditt kort kan användas vid betalning utomlands, vissa kort kan vara spärrade för betalning i vissa länder och världsdelar.

Dricks

Dricks är en stor del av lönen i Sydostasien, många inom turistbranschen förväntar sig därför dricks. På de flesta av våra resor till Maldiverna ingår det i resans pris, se respektive Maldivernaresa för mer information. På resor där dricks inte ingår får du information i samband med avresa hur mycket dricks du förväntas ge. Beloppen varierar något beroende på om du reser individuellt eller i grupp.

Elektricitet

240 volts strömstyrka. Adapter krävs.

Väder och klimat på Maldiverna

Maldiverna har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt klimat året om. Högsäsongen är under december – februari då det är något torrare och man kan förvänta sig blå himmel, låg luftfuktighet och mindre nederbörd.