Färöarna

Sagolika Färöarna

Tórshavn (Torshamn)
6 dagar Gruppresa med 12-20 resenärer

Mitt i Nordatlanten ligger 18 små öar med häpnadsväckande natur och ett sagolikt landskap som hämtat ut fantasin. Här finner vi branta raviner, små byar med trähus och ett lugn som är svårt att hitta någon annanstans. Vädret må vara undantag från lugnet eftersom det kan variera snabbt och det kan vara både sol och regn inom en och samma timme. Under resan får vi uppleva flera storslagna naturupplevelser och en stadsvandring i en av världens minsta huvudstäder Tórshavn (Torshamn). Färöarna är en måste-destination för den som önskar naturupplevelser i världsklass. Vi bor bekvämt och en skandinavisk-talande guide är med under hela resan.

QUIZ: Vad kan du om Färöarna?

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Sagolika Färöarna

Alla avgångar

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Höjdpunkter

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

6 dagar

Gruppstorlek

12-20 resenärer

Klimatkompenserat flyg

Från Stockholm till Tórshavn (Torshamn) i ekonomiklass tur och retur

Hotell

Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard

Skandinavisk-talande guide

 

 

Måltider

Frukost alla dagar samt fem måltider, exklusive måltidsdryck. Vanligt vatten finns.

Alla transporter

Alla transporter och bagagehantering på Färöarna

Dricks

Dricks till guide och chaufför

Flygskatter

Flygskatter och säkerhetsavgifter

Transfer med båt

Båttur till Vestmannaklipporna och ön Mykines.

Viktig information

Tillägg:

Observera att på Mykines kan markägare ta extra betalt för att man ska kunna komma till en viss utkiksplats, denna kostnad går bl.a. till markunderhåll och skyddandet av fågellivet på ön. Om det blir kostnad eller inte går inte veta i förväg då det är olika varje gång. Man väljer själv om man vill betala eller gå någon annanstans. Vid hårt väder kan båtturen till Mykines tvingas att ställas in för att inte riskera säkerheten.

Tillvalspaket

Heldagsutflykt till ön Sandoy

Häng med på en heldagsutflykt till vackra Sandoy, känd för sina många vackra sandstränder. Sandoy ligger söder om huvudstaden Torshavn och är med sina 112,1 km2 den femte största ön på Färöarna och här kan du fortfarande uppleva en smak av den gamla traditionella färöiska livsstilen. På denna utflykt upplever vi kyrkobesök, fantastiska utsiktsplatser runt ön, små idylliska byar, historiska platser och bosättningar. Transfer ingår i priset.

Pris per person: 2650 kr

Hästridning

En tur på hästryggen ger en unik möjlighet att utforska det maffiga landskapet runt huvudstaden Torshavn. Under vår tur har vi en fantastisk utsikt över Torshavn och Nolsoyarfjørður-fjorden. Vi rider på en upptrampad stig och längs floder och bergssidor. Obs, minst 4 deltagare krävs för att kunna genomföra ridturen. Transfer från hotellet ingår i priset.

Pris per person: 1180 kr

Hotell

Hotellen varierar från avgång till avgång, kontakta oss för information om vilket hotell som är bokat för just din avgång. Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Sagt om resan

Utmärkt innehåll i resan, hann uppleva och se / vandra på flera öar och samt se fågellivet med de mysiga lunnefåglarna. Samson var en suverän guide.
– Eva och Jan Domert

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.