Färöarna

Sagolika Färöarna

Tórshavn (Torshamn)
6 dagar Gruppresa med 12-20 resenärer

Mitt i Nordatlanten ligger 18 små öar med häpnadsväckande natur och ett sagolikt landskap som hämtat ur fantasin. Här finner vi branta raviner, små byar med trähus och ett lugn som är svårt att hitta någon annanstans. Vädret må vara undantag från lugnet eftersom det kan variera snabbt och det kan vara både sol och regn inom en och samma timme. Resan bjuder på flera storslagna naturupplevelser och en stadsvandring i en av världens minsta huvudstäder Tórshavn (Torshamn). Färöarna är en måste-destination för den som önskar naturupplevelser i världsklass. Vi bor bekvämt och en skandinavisk-talande guide är med under hela resan.

QUIZ: Vad kan du om Färöarna?

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Sagolika Färöarna

Alla avgångar

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Höjdpunkter

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

6 dagar

Gruppstorlek

12-20 resenärer

Klimatkompenserat flyg

Från Stockholm till Tórshavn (Torshamn) i ekonomiklass tur och retur

Hotell

Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard

Skandinavisk-talande guide

 

 

Måltider

Frukost alla dagar samt sex måltider, exklusive måltidsdryck. Vanligt vatten finns.

Alla transporter

Alla transporter och bagagehantering på Färöarna

Dricks

Dricks till guide och chaufför

Flygskatter

Flygskatter och säkerhetsavgifter

Viktig information

Vänligen observera att vädret på Färöarna kan vara mycket ombytligt, därav kan programmet på resan ibland med kort varsel behöva kastas om. Det kan därmed vara bra att eventuella bokningar av aktiviteter på egen hand på programfri tid är ombokningsbara.

Tillvalspaket

På den programfria dagen finns möjlighet att boka till något av våra tillvalspaket. Läs mer nedan om de olika paketen.

Hästridning

En tur på hästryggen ger en unik möjlighet att utforska det maffiga landskapet runt huvudstaden Torshavn. Under vår tur har vi en fantastisk utsikt över Torshavn och Nolsoyarfjørður-fjorden. Vi rider på en upptrampad stig och längs floder och bergssidor.

Obs: Minst 4 deltagare krävs för att kunna genomföra ridturen. Transfer från hotellet ingår i priset.

Pris per person: 1180 kr

Heldagstur till Mykines

Vi blir upphämtade på hotellet cirka 09:45 och åker till färjeläget och hoppar ombord på färjan som tar oss ut till den vackra ön Mykines. Vi går iland på denna sagoö och har några timmar på oss att utforska ön. Ön är bitvis smal och väldigt brant, och man får bestämma själv hur långt och mycket man vill vandra. Men bara att lägga sig ner på marken och kika ner på fågellivet är en sevärdhet i sig. Vi återvänder till hotellet cirka 18:45.

Obs: Minst 10 deltagare krävs för att kunna genomföra tillvalspaketet. I priset ingår: busstransfer, färja t/r, lunchpaket samt vandringsavgift. Turen är mycket väderberoende och kan ställas in om det inte bedöms säkert att åka.

Pris per person: 2600 kr

Hotell

Hotellen varierar från avgång till avgång, kontakta oss för information om vilket hotell som är bokat för just din avgång. Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Sagt om resan

Utmärkt innehåll i resan, hann uppleva och se / vandra på flera öar och samt se fågellivet med de mysiga lunnefåglarna. Samson var en suverän guide.
– Eva och Jan Domert

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.