Lotus Travel silvermedaljör i World Responsible Tourism Awards

Lotus Travel belönades med silvermedalj i den prestigefulla tävlingen World Responsible Tourism Awards, i kategorin Best Animal Welfare Initiative. Prisceremonin hölls den 4:e November på World Travel Market i London.
Lotus Travel var som enda svenska researrangör i final tillsammans med 36 andra företag och organisationer. Gemensamt för samtliga nominerade är att deras initiativ på ett eller annat sätt har spelat en viktig roll i utvecklingen av ansvarsfullt resande.

Lotus Travels arbete med hållbart resande har det senaste året fått internationellt genomslag, då Lotus Travel som första svenska researrangör har infört en omfattande djurskyddspolicy som gäller för samtliga resor. Policyn har utformats i nära dialog med World Animal Protection för att motverka att vilda djur tillfångatas och utnyttjas som turistattraktioner. Policyn innebär sju olika ställningstaganden, där bland annat elefantridning, zoo och delfinshower är aktiviteter man inte längre hittar i Lotus Travels reseprogram. Lotus Travel informerar också på sin hemsida vad man kan göra för att resa djurvänligt.

Finalplatsen har föregåtts av en lång ansökningsprocess där Lotus Travel initialt kontaktades av World Responsible Tourism Awards och ombads skicka in en ansökan till tävlingen. Efter att först ha kvalificerat sig att gå vidare i tävlingen fick de i somras det glädjande beskedet att de gått till final tillsammans med 36 andra företag i totalt 12 kategorier. Tävlingen resulterade i en delad silverplats för Lotus Travel i kategorin Best Animal Welfare Initiative. Vinnare i kategorin blev Sydafrikabaserade Campaign Against Canned Hunting (CACH) tillsammans med Hetta Huskies från Finland.

”Vi är så stolta och glada! Att vår djurskyddspolicy har fått så mycket positiv uppmärksamhet är fantastiskt. Vi ser att det nu finns många fler researrangörer som också har tagit ställning och infört en djurskyddspolicy, och det är den verkliga belöningen.” säger Linda Svensson som är ansvarig för hållbart resande på Lotus Travel.

För mer information, vänligen kontakta:

Linda Svensson
Product Manager
Mail: linda@lotustravel.se
Telefon: 08 545 188 44
Mer information på www.responsibletravel.com/awards

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.