Turkiet

På gränsen mellan Europa och Asien tronar den förtrollande staden Istanbul, vackert belägen vid Bosporen och Marmarasjön,. Här väntar magnifika sevärdheter och ett myllrande folkliv. Shoppingfynda på spännande basarer och njut av fantastiska smaker från det turkiska köket. Missa inte chansen att besöka ett traditionellt turkiskt hamam, som kontrast till storstadens brus.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Turkiet.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Turkiet

Huvudstad
Ankara
Folkmängd
ca 76 miljoner
Språk
Turkiska
Valuta
Turkiska lira (TRY)
Telefon
Landsnumret till Turkiet är +90
Elektricitet
Turkiet har 220 volt och samma typ av eluttag som Sverige. Adapter behövs ej.
Tid
+1 timme
Religion
Islam
Pass och visum
Som svensk medborgare behöver du inte ha visum för att resa till Turkiet, du får stanna i landet upp till 90 dagar visumfritt. Vid inresa måste du dock ha ett pass som är giltigt mer än 150 dagar (fem månader). För andra nationaliteter, kontakta Turkiets ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa i Turkiet, men man bör alltid se över sitt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
På restauranger är det brukligt att lägga på 10% på restaurangnotan om du är nöjd med servicen, vissa restauranger lägger dock på en serviceavgift på notan som du ska betala. Vid taxiresor är det vanligt att runda upp.
Mer fakta om Turkiet

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka