Ryssland

Ryssland har alltid fascinerat oss. Världens största land sträcker sig från S:t Petersburg i väst ända bort till Kamchatka-halvön i öst, en sträcka på hela 660 mil. Många väljer att besöka de europeiska storstäderna Moskva och S:t Petersburg. Här finns ett enormt kulturutbud och en spännande historia att utforska. S:t Petersburg bjuder besökaren på vackra kanaler och storslagna palats. Här ligger också ett av världens mest berömda konstmuseer, Eremitaget. Vid ett besök i Europas största stad Moskva, ska du naturligtvis passa på att besöka Röda torget och Kreml. Här finns också en mängd intressanta museer, gallerier och lockande shopping. Restauranger från alla världens hörn är heller aldrig långt borta. Ett tunnelbanenät i absolut världsklass gör det lätt att ta sig runt på egen hand.

För dig som vill se mer av det väldiga ryska riket rekommenderar vi en resa på Transsibiriska järnvägen. Detta är en av världens mest spännande tågresor och en unik möjlighet att träffa vanliga ryssar.

I storstäderna Sankt Petersburg och Moskva är vår och höst att föredra, då det är mycket folk på sommaren och vintrarna kan vara bistra. Transsibiriska järnvägen kan man åka året runt, men populärast är under sommaren.

Vill du uppleva Ryssland tillsammans med oss kan vi erbjuda såväl gruppresor som skräddarsydda äventyr. Läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Ryssland

Pampiga Ryssland

10 dagar Helsingfors Sankt Petersburg Moskva

Följ med på en resa med färja och tåg till världens största land, Ryssland. Sankt Petersburg bjuder på vackra kanaler, storslagna palats som Peterhof och ett av världens mest berömda konstmuseer, Eremitaget. Snabbtåget tar oss till Europas största stad, Moskva. Här får vi bland annat promenera ...

Pris från 22 250 SEK
Ryssland – Mongoliet – Kina

Transsibiriska järnvägen

15 dagar Moskva Listvyanka/Bajkalsjön Irkutsk Ulaanbaatar Peking

Upplev Transsibiriska järnvägen på egen hand, på datum som passar dig.  Inled resan till Kina med en färd på världens längsta järnväg, från Moskva till Peking. Tåget tar er via Uralbergen och Sibiriens karga vidder till Irkutsk och världens djupaste sjö, Bajkalsjön, där ni spenderar en natt. Ni ...

Res när du vill

Fakta om Ryssland

Huvudstad
Moskva
Folkmängd
Ca 142 miljoner
Språk
Ryska
Valuta
Rysk rubel (RUB)
Telefon
Landsnumret är +7.
Elektricitet
Ryssland har 220 volts strömstyrka och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
+1 timme (gäller Moskva, Ryssland har 11 tidszoner)
Religion
Kristendom (främst rysk-ortodoxa kyrkan)
Pass och visum
Svenska medborgare behöver visum för att komma in i landet och passet måste vara giltigt minst sex månader efter att viseringen löper ut.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Ryssland.
Dricks
I Ryssland är det vanligt att lämna dricks, cirka 10-15 % får man räkna med, beroende på hur nöjd man är sedan är det förstås uppskattat att lämna mer om man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Ryssland