Portugal

Portugal lockar oss med soldränkta stränder, god mat och stora möjligheter för den som vill ha en varierad semester. På Portugals riviera vid Algarvekusten kan du med fördel kan spela golf från vår till höst. Även om badtemperaturen inte är som i Medelhavet erbjuder de många charmiga småstäderna många kilometer härlig sandstrand. I Portugal finner du också inbjudande vingårdar, mysiga små fiskebyar och så Europas kanske charmigaste huvudstad – Lissabon. Det milda Medelhavsklimatet gör att Portugal är som allra bästa att besöka från april till oktober.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Portugal

Prima Portugal

7 dagar Porto Lissabon

Under en vecka får vi uppleva Unescoskyddade sevärdheter, provsmaka portvin, njuta av vackra landskap och städerna Lissabon och Porto. Vår vecka inleds i mysiga Porto som har gett landet och portvinet dess namn. Här besöker vi en portvinskällare och får provsmaka vinet. Den som önskar gör en ...

Pris från 18 450 SEK

Fakta om Portugal

Huvudstad
Lissabon
Folkmängd
Ca 10,8 miljoner
Språk
Portugisiska
Valuta
Euro (EUR)
Telefon
Landsnumret är +351.
Elektricitet
220 volts strömstyrka, samma som i Sverige. Ingen adapter behövs.
Tid
-1 timme
Religion
Kristendom, främst katolicism
Pass och visum
Portugal är medlem i Schengensamarbetet, vilket innebär att du behöver vid inresa antingen ett svenskt pass eller nationellt id-kort (där medborgarskap framgår).
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Portugal, men se gärna över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras.
Dricks
I Portugal är det vanligt med dricks. På restauranger bör man lägga på 5-10 % på notan, beroende på servicen.
Mer fakta om Portugal